La CUP insta ERC a formalitzar la candidatura de Junqueras

Els anticapitalistes asseguren que en el consell polític d'aquest dissabte només valoraran el nom de Jordi Sànchez perquè és l'única proposta "formal" que han rebut

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez, aquest divendres al Parlament
La diputada de la CUP Natàlia Sànchez, aquest divendres al Parlament | ACN
02 de març del 2018
Actualitzat a les 15:11h
El consell polític de la CUP només valorarà la candidatura de Jordi Sànchez a la presidència de la Generalitat perquè, encara que ERC hagi posat el nom d'Oriol Junqueras sobre la taula, no els han fet arribar "cap altra proposta formal". Així ho ha explicat la diputada anticapitalista Natàlia Sànchez, que ha instat els republicans a parlar amb "claredat" si realment volen que el seu líder opti a la presidència.

La diputada ha explicat que el nom de Jordi Sànchez se'ls ha proposat en les reunions a tres bandes que des del divendres passat han celebrat amb JxCat i ERC i que en aquelles reunions els republicans no van expressar ni el seu acord ni el seu desacord amb què l'expresident de l'ANC fos el relleu de Carles Puigdemont un cop aquest renunciés a ser candidat.

Un programa "republicà"

Què preferiria la CUP, Jordi Sànchez o Oriol Junqueras? "Preferim un president que apliqui un programa republicà i que prioritzi un procés constituent de baix a dalt", ha respost Natàlia Sànchez. Sigui com sigui, si res canvia, demà els anticapitalistes decidiran si accepten o no Jordi Sànchez com a candidat a la presidència.

La CUP ha volgut deixar clar que en aquests moments estan "prioritzant el programa i l'acció política" del futur Govern, que sota el seu criteri ha de centrar-se en implementar un programa republicà que "ampliï drets democràtics i civils".

En aquest sentit, la CUP s'ha mostrat molesta pel fet que Puigdemont fes referència a un "Govern autonòmic" durant la intervenció que va fer aquest dijous per anunciar la seva renúncia. "La CUP no aposta per un Govern autonòmic ni volem fer cap president autonòmic. Volem implementar un programa republicà i entenem que la voluntat popular de l'1-O va ser construir i materialitzar la república, i per això treballarà la CUP", ha dit la dirigent cupaire.