El PDECat reuneix els quadres per abordar l'estat de l'acord global amb ERC

El consell nacional es reuneix diumenge en ple debat sobre la candidatura de Jordi Sànchez i en la recta final de les negociacions amb els republicans, pendents de serrells rellevants

02 de març del 2018
Actualitzat a les 14:16h
El consell nacional del PDECat es reunirà aquest diumenge a Barcelona per abordar la negociació global amb ERC per desencallar la legislatura, marcada ara per la idoneïtat de Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat i la irrupció -de nou- de la figura d'Oriol Junqueras com a substitut de Carles Puigdemont. La formació viu les negociacions en un segon pla -de la direcció només hi ha participat directament, en algunes fases, David Bonvehí- i els quadres volen saber què s'hi cou.

Es preveu que Jordi Turull i Josep Rull, consellers legítims i participants directes en les converses amb ERC i amb la CUP, expliquin en quin punt es troben les converses, pendents encara de serrells rellevants que van des del repartiment competencial del Govern fins a la política fiscal. La idea era presentar l'acord aquest divendres, especialment després que Puigdemont fes ahir un pas al costat per posar en marxa l'Espai Lliure de Brussel·les des de l'exili, però les converses encara s'allarguen i l'horitzó de l'entesa se situa ara a la setmana vinent. S'espera avançar durant el cap de setmana.

En tot cas, però, és clau el consell polític de la CUP, que es posicionarà clarament aquest dissabte sobre la proposta de situar Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. En cas de tombar-lo, s'obriria un nou horitzó negociador que podria obrir la porta a Jordi Turull, conseller de la Presidència. Els consellers nacionals del PDECat, en tot cas, esperen tenir la informació necessària per avaluar quin és l'estat de la qüestió.