El PDECat avala Sànchez i reclama a l'independentisme no entrar en més «picabaralles»

La coordinadora general del PDECat assegura que cal ajustar la investidura a la "legalitat" i manté que cal aixecar ja el 155 amb la formació d'un nou Govern

Publicitat electoral a Barcelona
Publicitat electoral a Barcelona | Adrià Costa
02 de març del 2018
Actualitzat a les 12:09h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assegurat que el partit se sent "encantat" amb el nom de Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat, i ha evitat entrar al xoc amb ERC, que ja ha posat el nom d'Oriol Junqueras com a substitut. "El país no es mereix que entrem en una picabaralla", ha reflexionat Pascal, que s'ha mostrat esperançada a l'hora de trobar una solució.

"La generositat ha de ser superlativa per damunt de tot", ha recalcat Pascal, que ha indicat que la investidura s'ha de fer "ajustada a llei". "Li reclamem al sobiranisme en general, a tots els partits i a tots els actors, que només podem tirar endavant. No em posicionaré sobre el que ha dit ERC. Els ciutadans es mereixen un Govern que aixequi el 155, que ens està fent molt de mal", ha destacat la dirigent nacionalista.

"Estem encantats amb el nom de Sànchez. Però no és el moment de debat obert sobre els noms. És el moment de la negociació. Demanem a tothom que hi posem diligència i que aconseguim els passos endavant que toquin", ha destacat Pascal.

"El que està fent Puigdemont, i el que farà. I per això li hem de donar les gràcies. És un referent: aquest procés no s'hauria fet sense ell", ha ressaltat Pascal, que ha constatat que la votació al Parlament va deixar clar que hi ha un candidat que no pot ser investit malgrat els suports majoritaris que té. "Seguim endavant", ha indicat.

Després de setmanes de negociacions i de moviments, Puigdemont va anunciar ahir que faria un pas al costat i que renunciava "provisionalment" a ser candidat a la Generalitat, responsabilitat per a la qual va proposar el nom de Sànchez. El president a l'exili es posarà al capdavant de l'anomenat Espai Lliure de Brusel·les, que constarà del Consell de la República i d'una Assemblea de Representants que n'escollirà el responsable. 

La candidatura de Sànchez, de moment, no genera consens. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha assenyalat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el plantejament de restitució plantejat per JxCat en campanya hauria de propulsar Oriol Junqueras, vicepresident empresonat, com a cap de cartell per a la Generalitat.
 

Publicitat electoral a Barcelona Foto: Adrià Costa