Tots els detalls del «Govern Puigdemont»: Consell de la República i Assemblea de Representants

El calendari que la CUP ha enviat a la militància situa en el 5 de març la posada en marxa de l'anomenat Espai Lliure de Brussel·les

Puigdemont i els consellers a l'exili després de l'acte de lliurament de la bandera
Puigdemont i els consellers a l'exili després de l'acte de lliurament de la bandera | NacióDigital
Oriol March / Aida Morales
28 de febrer del 2018
Actualitzat el 01 de març a les 11:24h

Puigdemont i els consellers a l'exili després de l'acte de lliurament de la bandera Foto: NacióDigital


Recta final de les negociacions entre Junts per Catalunya (JxCat), ERC i la CUP per desbloquejar la legislatura. Una de les qüestions que estan més definides és quina estructura ha de tenir l'aparell institucional a Brussel·les, des d'on Carles Puigdemont, en tant que president a l'exili, aspira a seguir tenint atribucions polítiques rellevants. Segons es desprèn del document que els anticapitalistes han fet arribar a la militància, avançat per l'Ara i al qual ha tingut accés NacióDigital, l'estructura que es posarà en marxa a Bèlgica té tres àrees: l'Assemblea de representants de la República, la presidència del Consell de la República i el propi Consell de la República.

La primera àrea estarà formada, segons assenyala el document, per diputats, representants del món local i també de la societat civil. Puigdemont, com a líder de l'anomenat "Espai Lliure de Brussel·les" -el nom que rep tota l'estructura-, tindrà com a principal atribució "impulsar polítiques concretes i els consensos necessaris per materialitzar la República". També assumirà la representació institucional i la relació amb els actors polítics i socials de Catalunya.

El Consell de la República estarà format pel president, per tres membres proposats per JxCat, per tres membres d'ERC i per un membre de la CUP. Segons el calendari inclòs dins del text, la idea és que el dilluns 5 de març es reuneixi a Brussel·les una nodrida representació institucional catalana donaria la benvinguda a l'Espai Lliure. Dos dies més tard, el Parlament hauria d'investir Jordi Sànchez com a president de la Generalitat de manera efectiva, tenint en compte que Puigdemont no ho serà.

El Govern efectiu

La CUP detalla que l'acord entre les dues principals forces polítiques independentistes també inclou la formació d'un executiu a Barcelona "determinat pel mantra de legalitat autonòmica i obediència republicana". El contingut d'aquest Govern estaria marcat per aquests cinc preceptes: restauració democràtica, internacionalització, front comú contra la repressió, polítiques de "prosperitat" i un pla amb polítiques per contrarestar un "intent de fractura social".

El full de ruta de l'executiu, sense més concrecions, també compta amb cinc eixos: cohesió i progrés per a un contracte social; prosperitat i nou model productiu, amb polítiques redistributives; enfortiment econòmic amb drets i llibertats; Catalunya al món; i una governança compartida amb "espais de sobirania".
Arxivat a