ERC tornarà a nomenar Mirella Cortès i Bernat Picornell com a senadors

La senadora va ser triada portaveu del grup republicà a la cambra alta arran de la dimissió de Santiago Vidal, mentre que Picornell també ha anat guanyant pes tot i ser el parlamentari més jove de l'hemicicle

28 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:30h

Mirella Cortès, al ple del Senat. Foto: ACN


ERC ratificarà els dos senadors per designació autonòmica que va designar en l'anterior legislatura -llavors com a Junts pel Sí-, Mirella Cortès i Bernat Picornell. Segons han anunciat aquest dimecres els republicans, per tant, opten per una línia de continuïtat, mentre que, per contra, Junts per Catalunya ha optat per mantenir-hi Josep Lluís Cleries, però en aquest cas l'acompanyarà la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal.

Mirella Cortès va ser alcaldessa de Sallent (Bages) entre el 2003 i el 2007 i ara n'és regidora. Va estar a punt d'entrar com a diputada al Congrés, ja que anava de número 6 i per Barcelona i, en aquesta demarcació, ERC en va aconseguir 5. Des de la dimissió de Santiago Vidal arran de les polèmiques declaracions en conferències, Cortès va ser escollida portaveu del grup republicà i en va exercir el lideratge.

Al seu torn, Bernat Picornell també ha anat guanyant pes en el grup de senadors, malgrat que és el parlamentari més jove de la cambra alta. L'acta per la qual el va escollir el Parlament va ser el seu primer càrrec institucional, per bé que aquest santcugatenc abans havia fet carrera a les joventuts d'ERC, de les quals formava part de la direcció nacional.
 

Bernat Picornell, en una intervenció al Senat. Foto: ERC