Podem Catalunya posa en marxa la tria de la nova direcció

Els aspirants a liderar el partit poden recollir avals fins el 7 de març i les primàries seran entre el 5 i el 9 d'abril

28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:32h

La número tres de Catalunya En Comú-Podem, Jéssica Albiach, al míting de Granollers Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú


Podem Catalunya no té direcció des del passat 6 de novembre quan, acorralat per Pablo Iglesias, Albano Dante Fachin va decidir deixar la secretaria general i la militància al partit. Des d'aleshores, la formació lila ha estat comandada per una gestora encapçalada per Jéssica Albiach i Vicenç Navarro que va conduir una coalició electoral amb Catalunya en Comú a les eleccions del 21-D i que té el repte d'encarar una confluència amb els "comuns". Ara, Podem Catalunya posa en marxa tota la maquinària per triar una nova direcció i redreçar el seu rumb. 

Els "comuns" voldrien tenir tancada la confluència amb Podem a la seva assemblea organitzativa prevista a l'abril per començar a encarar les eleccions municipals de l'any que ve. És per això que el procés per escollir el nou secretari general, la nova direcció i la comissió de garanties de Podem arrencarà el 7 de març i acabarà l'11 d'abril. 

De fet, a partir d'aquest moment comença la recollida d'avals per a totes les persones que vulguin optar a liderar Podem en un moment de màxima fragmentació del partit. Les estructures territorials s'han anat debilitant, segons confirmen dirigents de Podem Catalunya, part dels quadres van marxar amb Fachin a la plataforma Som Alternativa i un dels diagnòstic que es fan a les files "podemites" és que hi ha una part del seu electoral que no es va sentir interpel·lat pels "comuns" a les eleccions del 21-D.

Del 8 al 14 de març es formalitzaran les candidatures i la votació telemàtica es produirà entre el 5 i el 9 d'abril, mentre que les presencials estan previstes pel 6, 8 i 9 d'abril. La proclamació del resultat serà l'11 d'abril, cosa que fa preveure que l'assemblea organitzativa dels "comuns", prevista inicialment per la primera setmana d'abril, podria ajornar-se a l'espera dels resultats de les primàries de Podem Catalunya.