Collboni carrega contra el «postureig frívol i incoherent» de Colau i Torrent

Els socialistes impulsen una moció en defensa del model d'escola catalana als 300 ajuntaments on tenen grup municipal

26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:01h

Jaume Collboni, aquest dilluns al matí. Foto: Sara González


El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha titllat de "postureig frívol i incoherent" la plantada de l'alcaldessa Ada Colau i del president del Parlament, Roger Torrent, al rei durant l'acte de recepció d'aquest diumenge al Mobile World Congress. El dirigent socialista considera que la "unitat institucional" i la no politització de l'esdeveniment són "les claus de l'èxit" per garantir que el congrés seguirà en un futur celebrant-se a la capital catalana.

Collboni ha subratllat que, si bé aquest diumenge al vespre Colau i Torrent es van absentar de la recepció de Felip VI, aquest dilluns sí estaven a la inauguració del congrés representants de l'Ajuntament de Barcelona, com el primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello; el líder del PDECat al consistori, Xavier Trias, i els secretari generals de Presidència i d'Empresa i Coneixement, Joaquim Nin i Pau Villòria. Això demostra, ha dit, una actuació "incoherent" amb el suposat "boicot" que, segons ell, es va representar aquest diumenge. 

El dirigent del PSC ha recordat que el Mobile és una "font d'oportunitats" per als barcelonins perquè genera 10.000 llocs de treball directes i ha recordat com el va liderar l'exalcalde Jordi Hereu. En aquest sentit, ha acusat Colau i Torrent de "perjudicar" aquest esdeveniment i de "crear problemes" enlloc de solucionar-los, però ha pronosticat que "la fortalesa de la ciutat superarà els mals governs".

L'escola catalana, motor d'una "societat cohesionada"

Collboni, que és també secretari de Política Municipal del PSC, ha presentat aquest dilluns una moció en suport del model d'immersió lingüística de l'escola pública catalana que presentaran en els 300 ajuntaments en els quals compten amb grup municipal. Ha explicat que ho fan amb la intenció de "sumar" i davant l'ofensiva del PP i Ciutadans per fer retrocedir el català a les escoles. "El nostre model d'escola ha permès una societat cohesionada", ha assegurat juntament amb l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; i els alcaldes de Pineda de Mar i de Terrassa, Xavier Amor i Alfredo Vega. Ha insistit, a més, que l'escola ha de garantir la igualtat d'oportunitats i evitar la segregació.