La Caixa de Solidaritat de l'ANC i Òmnium ha recaptat 5,8 milions el 2017

Ja s'han abonat 3,8 milions en concepte de multes i fiances | L'Assemblea aprova els comptes anuals, tomba les dues esmenes a la totalitat al full de ruta i renovarà el secretariat el 17 de març

Un moment de les votacions de l'AGO de l'ANC al poliesportiu de la Mar Bella
Un moment de les votacions de l'AGO de l'ANC al poliesportiu de la Mar Bella | ANC
25 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:00h
L'Assemblea General Ordinària anual de l'ANC ja està en marxa. Un dels primers punts de l'ordre del dia aquest diumenge és passar comptes, i una de les iniciatives que, a desgrat de l'organització, s'ha pres aquest any és constituir una Caixa de Solidaritat per pagar les fiances i multes derivades del procés independentista. La iniciativa conjunta d'Òmnium i l'ANC havia recaptat aquest febrer 5,8 milions d'euros. 5.697.494 euros provenen d'aportacions directes i 120.085 euros de vendes a tercers.

Al Tribunal Suprem i al Tribunal de Comptes (que va multar els responsables del 9N) ja s'han entregat 3,79 milions d'euros. La darrera fiança, de 60.000 euros, ha estat la de la secretària general d'ERC, Marta Rovira. A la caixa queden gairebé 2 milions en aquest moment. Els comptes de l'ANC, lògicament molt condicionats pel procés i la campanya del referèndum, han estat aprovats sense dificultats. Els del 2017 tenien un dèficit de més de 300.000 euros descomptant la Caixa de Solidaritat.

Unes 2.000 persones s'han citat al pavelló de la Mar Bella de Barcelona per debatre el full de ruta. Hi havia dues esmenes a la totalitat (de les assemblees locals de Sagrada Família i Vidreres) i totes dues han estat rebutjades per àmplia majoria.

Les eleccions al nou secretariat, que es mourà entre el canvi i el continuisme, seran el 17 de març.