Un llibre, un concert i un esdeveniment per gaudir el cap de setmana

NacióDigital recomana "El diari de la Míriam" de Míriam Rawick, l'actuació de l'ex-Oasis Liam Gallagher, i la Fira de l'Aixada de Manresa

Fira de l'Aixada de Manresa
Fira de l'Aixada de Manresa | Aina Font Torra
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:34h
D'entre tota l'oferta cultural, aquestes són les propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura del cap de setmana.

El llibre

El diari de la Míriam, de Míriam Rawick
Un testimoni únic de la guerra de Síria


Amb només set anys Míriam comença a escriure un diari: des dels seus ulls de nena anirà descrivint la seva vida a Alep, ciutat Patrimoni de la Humanitat, i com el front de la guerra de Síria es va acostant fins que tota la seva família haurà de marxar per l’amenaça imminent d’Estat Islàmic. Un retrat que colpeix, guardonat amb el Premi d’assaig dels lectors de L’Express-BFMTV 2017. Per rellegir, reflexionar i no oblidar.

La pel·lícula

Yo, Tonya
La vida de pel·lícula de la patinadora Tonya Harding

Estrena del biopic sobre Tonya Harding, la patinadora que va ser encausada per l'agressió que va patir la seva gran rival, Nancy Kerrigan, poc abans dels Jocs Olímpics de Lillehammer 1994. Una meravella en forma de relat hilarant, amb altes dosis d'humor absurd, de tragèdia inversemblant (però real) i de comèdia. I amb personatges que semblen trets d'un catàleg circense, tan estrafolaris i extrems que semblen de ficció, interpretats magistralment per Margot Robbie, Sebastian Stan i Allison Janney, directa a l'Oscar.


El concert

L'ex-Oasis Liam Gallagher, en directe
Sala Razzmatazz 1. Dissabte 24 de febrer

 
Liam Gallagher, icona del britpop i ànima –conjuntament amb el seu germà Noel– dels bandarres i mítics Oasis, presentarà a Barcelona les cançons del seu primer àlbum en solitari, As You Were. A més, assegura que també hi haurà espai, en el repertori, per repassar alguns dels grans himnes –ja generacionals– dels Oasis. Imprescindible per a amants d'aquells 90 que van ser britànics i salvatges.


L'esdeveniment

Fira de l'Aixada
Manresa. 24 i 25 de febrer

La Fira de l'Aixada, el mercat medieval de Manresa, enguany arriba a la vintena edició. Ens transportarem al segle XIV per redescobrir espais i personatges, amb l'aigua i la llum com a símbols d'una festa que omple el barri antic de Manresa d'artesans, mestres d'antics oficis que fan demostracions, funambulistes, joglars i altres atraccions del repertori medieval. Els carrers plens de bullici, engalanats com si de nou ens trobéssim amb les olors i la música d'altres temps que ens transporten al cor mateix d'una festa popular plena d'activitats per a totes les edats.

L'imperdible

Animac'18, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya
Lleida. Del 22 al 25 de febrer

Un any més, Lleida es converteix en el centre neuràlgic del món de l'animació, amb la mostra de les propostes més arriscades i innovadores, que enguany estan dedicades a la música. La seva majoria d'edat s'estableix com a pont entre el talent emergent i la indústria, a través d'activitats que propicien la trobada amb els professionals del sector. Projeccions, conferències, presentacions especials, taules rodones, sessions escolars i per a públic infantil, tallers, cursos de tècniques d'animació, fira o espais de creació per gaudir durant 4 dies.