​Barcelona amplia la prohibició de noves botigues de «souvenirs» al Camp Nou i Sant Antoni

El govern d'Ada Colau actualitza el pla d'aquests establiments que es va endegar el 2008

«Souvenirs» a la Rambla de Barcelona
«Souvenirs» a la Rambla de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:10h
El veto a noves botigues de souvenirs a Barcelona s'amplia. La comissió del govern municipal ha aprovat inicialment la modificació del pla especial d'establiments comercials d'articles de record i souvenirs, que amplia el perímetre on es veten els nous establiments de l'entorn de la Sagrada Família i el Park Güell, i en crea de nous al voltant del mercat de Sant Antoni, el Camp Nou i la Casa Vicens de Gràcia.

Ha aprovat aquesta modificació juntament amb una suspensió de les llicències d'establiments de souvenirs en aquestes zones per evitar que se n'obrin de nous durant la tramitació del pla, que inicia un període d'exposició pública d'un mes abans de l'aprovació definitiva, han explicat en roda de premsa els tinents d'alcalde Gerardo Pisarello i Janet Sanz.

El pla, aprovat el 2008, tenia per objectiu limitar les botigues de records en determinats entorns urbans de la ciutat amb massificació turística, pel seu impacte negatiu en el paisatge urbà, i inicialment es va implantar a Ciutat Vella, als entorns del Park Güell i de la Sagrada Família, on es va ampliar el perímetre al voltant del temple el 2012.

El govern d'Ada Colau ha promogut aquesta mesura en considerar que l'augment progressiu del turisme a la ciutat i la desaparició de l'estacionalitat feia necessari abordar una nova modificació del pla per millorar la coexistència de l'activitat turística amb la diària dels barris i protegir el teixit comercial tradicional.

Nou Pla d'Usos de Sant Antoni

A més, la comissió de govern ha aprovat inicialment el Pla d'Usos del barri de Sant Antoni, que limitarà i condicionarà l'obertura d'establiments com bars, gimnasos i de lloguer de vehicles com bicicletes, i prohibirà obrir nous meublés i locals de jocs d'atzar, entre d'altres.

El Pla d'Usos regula tot el barri excloent les finques amb façana a l'avinguda del Paral·lel –excepte les illes dels carrers del Parlament i Viladomat, i les de la Gran Via-, i el districte de l'Eixample pretén amb això evitar que la propera implantació de la "superilla" i l'obertura del mercat de Sant Antoni afectin negativament la qualitat de vida del barri, on hi ha preocupació per la gentrificació.
Arxivat a