El PSC demana que s'activi el rellotge de dos mesos per a la investidura

Els socialistes presenten una proposta de resolució en la qual recorden que la formació de Govern suposarà l'aixecament del 155

23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:52h

La junta de portaveus, reunida aquest divendres al Parlament Foto: Sara González


Més propostes de resolució sobre la taula de la junta de portaveus del Parlament, reunida aquest divendres. A la proposta presentada per Junts per Catalunya sense el suport d'ERC per demanar la restitució del Govern de Carles Puigdemont se suma una altre text que ha registrat el PSC per demanar que comenci a córrer el rellotge de dos mesos per investir un president de la Generalitat.

Els socialistes defensen al seu text la urgència de proclamar un president "que pugui exercir legalment i plena les seves funcions i sigui capaç de formar un govern estable" que respecti el marc constitucional i estatutari. "Restablir el normal funcionament del'autogovern de Catalunya i el diàleg institucional i polític" ha de ser, asseguren, una de les màximes prioritats.

En aquest sentit, recorden que la confecció d'un nou Govern "ha de suposar l'aixecament de les mesures" del 155. També asseguren que cal una "normalització" de les relacions entre l'executiu català  l'espanyol.