Un miler de persones a la plaça de Catalunya en defensa de les pensions públiques

Les protestes s'han repetit a ciutats catalanes i de tot l'Estat contra les polítiques del govern del PP

Els pensionistes a plaça Catalunya
Els pensionistes a plaça Catalunya | ACN
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:55h
Un miler de persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça de Catalunya convocats pel sindicat UGT de Catalunya i col·lectius com la Marea Pensionista en defensa del sistema públic de pensions. La concentració s'ha repetit en una desena de ciutats catalanes i a gairebé un centenars de poblacions de tot l'Estat. Els organitzadors han protestat contra la revalorització del 0,25% de les pensions per aquest any i han denunciat "el foment de plans de pensions privats que fa el govern espanyol mentre retalla les pensions públiques".

Durant la manifestació, el portaveu de Marea Pensionista, Domiciano Sandoval, ha declarat que “no ens deixarem prendre el sistema públic de pensions” i ha cridat al conjunt de la ciutadania a “implicar-se en aquestes concentracions, ja que es tracta d’un problema que afecta tota la societat”.

Els convocants han lamentat que s'han "esgotat" tots els processos de diàleg amb el govern de l’Estat, "que no planteja cap tipus de resposta" i que "fa que la mobilització sostinguda i constant sigui la única sortida" fins que l'executiu central faci "marxa enrere".

"Hem de tenir molt clar que no podem deixar la lluita pel futur de les pensions únicament en mans de les persones pensionistes, el problema és de tota la societat", segons la UGT de Catalunya. "Per això és fonamental que tota la ciutadania hi participem i acompanyen els pensionistes en totes les mobilitzacions", conclou el sindicat.

Entre d'altres mesures, els convocants reclamen la derogació de l’Índex de Revalorització i el Factor Sostenibilitat, que "empobreixen els actuals i futurs pensionistes", i demanen "la recuperació del poder adquisitiu perdut per les pensions" des que no es revaloritzen d'acord amb l'IPC.

Així mateix, UGT també ha sol·licitat una "reforma immediata de les fonts de finançament" de les pensions que "permeti que el sistema pugui finançar-se addicionalment amb impostos", així com "l’eliminació de les reduccions de cotitzacions i alliberar el Sistema de la Seguretat Social de les despeses que suposen les bonificacions a la contractació".
Arxivat a