privatització

Acciona mantindrà la gestió d'ATLL fins que el Suprem resolgui el seu recurs

La companyia subratlla que l'alt tribunal només ha resolt els recursos d'Agbar i la Generalitat, però no un altre presentat per ella i per motius diferents

per Redacció, 22 de febrer de 2018 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'ex-secretari general del de Territori i Sostenibilitat, Pau Villòria, i l'empresa Acciona, firmant el contracte per a la gestió del servei d'ATLL. Foto: Generalitat


Acciona mantindrà la concessió d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) i seguirà prestant aquest servei fins que el Tribunal Suprem resolgui el recurs que el grup també va presentar contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2015 que anul·lava l'adjudicació d'aquest contracte. En la sentència emesa aquest dimecres, l'alt tribunal només ha dictat sentència en relació als recursos presentats per la Generalitat i per Agbar, l'altra companyia que va licitar per ATLL i va impugnar la seva adjudicació a Acciona el 2012.


Així mateix, Acciona indica que el seu recurs "encara no ha estat resolt" i que, per tant, "no ha estat notificada cap sentència sobre aquest tema". A més, la companyia que presideix José Manuel Entrecanales indica que el seu recurs "està fonamentat en motius diferents als recursos" sobre els quals acaba de pronunciar-se el Suprem ratificant la decisió del TSJC.

Per això, Acciona indica que, una vegada l'alt tribunal es pronunciï sobre el seu recurs i els sigui notificada la sentència, "analitzarà els fonaments jurídics de la seva decisió" per, si escau, "determinar les accions legals i judicials que corresponguin". Mentre, la companyia recorda que, segons l'establert en el contracte de concessió de l'ATLL, està "obligada" a continuar prestant el servei de gestió d'aigua fins que, arribat el cas, es resolgui el contracte de concessió, se signi l'acta de tornada dels béns i drets afectes al servei públic i s'aboni a l'empresa l'import de la corresponent compensació.


300 milions de cànon inicial

En aquest supòsit, la Generalitat hauria de reintegrar a Acciona els 300 milions d'euros de cànon inicial pagat al moment de l'adjudicació, més els cànons abonats posteriorment i les inversions realitzades fins avui. A això se sumaria l'eventual indemnització per lucre cessant que podria reclamar l'empresa.


En concret, en virtut del contracte, Acciona té l'obligació de realitzar millores sobre les infraestructures d'aigua i adequacions de tipus tècnic i de seguretat en el termini de deu anys des de la signatura del contracte per un import total de 139 milions d'euros. Així mateix, inclou una clàusula per al supòsit de resolució anticipada del mateix que estableix que, en aquest supòsit, la Generalitat ha d'abonar a la concessionària una compensació que cobreixi la part no amortitzada del cànon total de la concessió, la part no amortitzada de les inversions i despeses addicionals.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació