Millet sortirà de la presó si paga una fiança de 400.000 euros

L'Audiència de Barcelona també permet a Jordi Montull eludir la presó si abona 100.000 euros malgrat considerar que encara existeix risc de fuga dels dos exresponsables del Palau | Millet i Montull només han passat 16 dies en presó preventiva a l'espera que la sentència sigui ferma .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 44px; line-height: 46px; }

21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:05h
Fèlix Millet, arribant a l'Audiència de Barcelona
Fèlix Millet, arribant a l'Audiència de Barcelona | ACN
Fèlix Millet i Jordi Montull podran sortir de la presó si paguen una fiança de 400.000 euros i 100.000 euros respectivament. Així ho ha fixat l'Audiència Nacional, que considera que el risc de fuga dels dos exresponsables del desfalc de més de 30 milions del Palau de la Música segueix existint, però que pot disminuir amb el pagament d'aquest import que els permetria eludir la presó. Els dos saquejadors confessos van entrar a Brians 1 el passat 5 de febrer, amb la qual cosa fins ara només porten 16 dies privats de llibertat que se sumen als 13 dies entre reixes que van estar l'any 2010 per les irregularitats en la construcció d'un hotel de luxe.

L'Audiència de Barcelona ha estimat parcialment el recurs de súplica presentat per les defenses de Millet i Montull tot demanant el seu alliberament a l'espera que la sentència del cas, que els condemna a nou anys i vuit mesos de presó i set anys i mig, respectivament. La Sala continua pensant que hi ha risc de fuga per l'alta condemna imposada i que ni l'arrelament, ni l'edat -tenen 82 i 75 anys- ni les patologies són motius per pensar que no puguin marxar del país. Assegura que, de fet, és "públic i notori" que altres persones que han residit tota la vida a Catalunya, tenint feina i fins i tot fills o havent-se postulat per ostentar càrrecs públics estan ara a l'estranger.

Diners que podrien estar "ocults"

Si bé un dels arguments de les defenses de Millet i Montull per sustentar que no hi havia risc de fuga era que els seus clients no tenien capacitat econòmica, la interlocutòria recorda que només s'ha recuperat "una petita part" dels diners malversats i apropiats i no han explicat on són els diners que falten, amb la qual cosa no poden descartar que estiguin "ocults". Pel que fa a l'estat de salut que acreditava la defensa, la Sala resol que aquest no impedeix que Millet i Montull facin els seus desplaçaments diaris i que, per tant, puguin fugir.

Amb tot, en la interlocutòria argumenta que "la prestació de la fiança disminuiria el risc de fuga concurrent, però que el mateix seguiria present en menor mesura". En cas que paguin la fiança, hauran de comparèixer mensualment davant la Sala, se'ls retirarà el passaport i no podran sortir del país. 

Interlocutòria de l'Audiència de Barcelona que permet a Millet abonant una fiança by naciodigital on Scribd