​La Generalitat executa el darrer tràmit que enterra l'hotel del Palau de la Música

El Departament de Territori deroga el planejament urbanístic per construir l'establiment, després que el ple de l'Ajuntament de Barcelona ja descartés el projecte

Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:19h

Edifici del costat del Palau de la Música Catalana destinat a fer l'hotel Foto: ACN


La Subcomissió d'urbanisme del municipi de Barcelona, presidida pel director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament aquest dimarts derogar el planejament urbanístic que feia possible la construcció d'un hotel vinculat al Palau de la Música Catalana. La derogació del Departament de Territori arriba després que el ple de l'Ajuntament de Barcelona del 26 de gener descartés el projecte de l'hotel. Els edificis afectats, situats als números 13b-17 del carrer Sant Pere Més Alt, recuperen l'ús docent que tenien assignat inicialment.

En concret, s'ha derogat la modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada el 2009 i que afectava diverses finques, entre elles les situades als números 13b-17 del carrer Sant Pere Més Alt, que possibilitava implantar-hi un hotel. Ara, totes les finques afectades retornen a la seva qualificació urbanística anterior. Així, els edificis que havien d'acollir l'hotel admetran de nou l'ús docent, per complementar les instal·lacions del col·legi la Salle Comtal situat a tocar, al carrer Amadeu Vives.

El Departament ha recordat que la fundació del Palau de la Música va manifestar el 2010 la manca d'interès públic en disposar d'un hotel que complementés la seva activitat. Així, la principal causa que va motivar aquella modificació de planejament va decaure.

El Departament subratlla que, a més, que el pla d'allotjaments turístics (Peuat) de l'Ajuntament de Barcelona considera tot el districte de Ciutat Vella com a àrea de decreixement de places hoteleres. També el Parlament va recomanar el 2010 que les finques afectades tornessin a la situació urbanística anterior. El ple municipal, doncs, va aprovar provisionalment el passat 26 de gener la derogació del planejament del 2009. Ara, amb l'aprovació definitiva de la Subcomissió d'urbanisme i la publicació de l'acord al DOGC, s'ha completat el tràmit.
Arxivat a