Millo, a la policia espanyola: «Heu fet un autèntic servei als catalans»

El delegat del govern espanyol esquiva les referències al referèndum en l'acte del 194è aniversari de la Policia Nacional espanyola i avisa que "ningú té poder per trencar la Constitució"

Enric Millo saluda representants policials, davant l'Auditori del Fòrum
Enric Millo saluda representants policials, davant l'Auditori del Fòrum | Joan Serra Carné
20 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:09h
Elogi del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a la Policia Nacional espanyola en l'acte de celebració del 194è aniversari del cos policial. Millo, que ha esquivat les referències a l'actuació de l'Estat durant l'1 d'octubre, ha traslladat als agents que la seva "actuació" en el darrer any "ha estat un autèntic servei als catalans". "La vostra actuació no està al servei del poder, està al servei dels principis ètics i legals", ha insistit.

Representant de l'executiu espanyol a Catalunya, Millo ha carregat el seu discurs -en castellà i català- de referències polítiques. Ha avisat que "ningú té poder per trencar la Constitució", ni tan sols "el president del govern", ha recalcat. "Quan algunes elits creuen que estan per sobre de la llei, recordem que cap de nosaltres està per sobre de la nostra Constitució i Estatut", ha reblat en la seva intervenció. "Ningú té dret a jugar amb la convivència", ha afegit.

Millo ha volgut subratllar l'"ètica" del cos policial, que ha definit com "una de les millor policies del món". "Heu hagut de treballar en condicions molt difícils, professionalment, humanament, personalment", ha expressat el delegat del govern espanyol, que ha destacat que "sense seguretat no hi ha llibertat". "Que ningú no s’enganyi, protegir la democràcia no és una opció, és la nostra obligació", ha afirmat. Millo també ha volgut fer referència als atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, i ha reclamat treballar amb "unitat". "Viva la Policia Nacional", ha conclòs, just abans que es sonessin els himnes del cos policial i d'Espanya.