Puigdemont, sobre els atemptats al govern espanyol: «Cauran caretes i es restabliran dignitats»

El president demana explicacions a l'Estat

Carles Puigdemont, en una foto d'arxiu
Carles Puigdemont, en una foto d'arxiu | Adrià Costa
18 de febrer del 2018
Actualitzat a les 8:05h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha explicat com va viure l'atemptat de Barcelona aquest dissabte que se'n compleixen sis mesos. Puigdemont ha demanat que no es faci política amb la lluita antiterrorista ni es posin fronteres ideològiques. En una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio, ha denunciat també que l'Estat no va compartir tota la informació i ha lamentat que el Govern "no va actuar mai pensant que s'ocultava informació". 

En aquest sentit, ha recalcat que hauria volgut que "els Mossos participessin ens els cossos europeus de seguretat". Sobre la relació entre l'imam de Ripoll i el CNI, Puigdemont ha denunciat la poca informació al respecte i ha exigit explicacions a l'Estat. "Els recursos de l'estat espanyol es dediquen a protegir les persones?", s'ha preguntat. I ha tingut un record pels presos polítics: "Amb menys indicis que els que hi ha entre l'imam de Ripoll i el CNI, hi ha gent en presó preventiva". 

El president ha admès que "Barcelona figura des de fa molts anys entre els objectius del terrorisme gihadista" i, per tant, és un objectiu potencial, però ha recordat "no hi havia una amenaça concreta" que es produiria un atemptat. Puigdemont ha destacat també el paper de la immersió lingüística i la llengua en la cohesió social, just quan l'estat espanyol intenta desmantellar el model d'escola catalana. 

En el mateix marc, Puigdemont també ha publicat un missatge contundent a Instagram, amb el següent text: "Fa sis mesos vam viure l'horror als nostres carrers, un terror que d'altres parts del món viuen diàriament, i els nostres cors es van encongir amb cada llàgrima vessada. No oblidaré mai aquells dies. Tampoc oblidaré mai la desbordant solidaritat i compromís d'aquest poble en els pitjors moments. Sempre estaré agraït als nostres cossos de seguretat, que van actuar amb una eficàcia digne d'admiració. Queden molts interrogants sobre la taula, immenses injustícies per reparar i moltes responsabilitats per depurar. Temps al temps: cauran caretes i es restabliran dignitats".