La CUP manté la voluntat d'investir Puigdemont i apel·la a un acord entre JxCat i ERC

Els anticapitalistes denuncien l'opacitat de les negociacions entre els dos principals partits independentistes i reiteren la necessitat de reforçar la base social del moviment independentista

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert
La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert | ACN
17 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:48h
La CUP ha reunit aquest matí el seu Consell Polític a la ciutat d'Alcover en una trobada per analitzar la investidura de Carles Puigdemont i l'elecció del nou secretariat. La portaveu sortint del secretariat nacional dels anticapitalistes, Núria Gibert, ha traslladat la preocupació dels anticapitalistes pel to i l'"estratègia jurídica" adoptada per JxCat i ERC, i els ha demanat "transparència i parlar clar, i arribar a un acord amb el què es va prometre en campanya".

En aquest sentit, els cupaires han afirmat que mantenen la voluntat d'investir Carles Puigdemont mentre no hi hagi canvis substancials i han fet una crida als dos principals actors de l'independentisme a assolir un acord per desencallar la investidura. 

D'altra banda, Gibert ha reiterat la voluntat de la CUP per enfortir el "moviment popular" per culminar el procés català. "Això no va començar en despatxos, va començar al carrer: ens dedicarem a la construcció d'aquest moviment popular", ha defensat. "Davant de tant desconcert, hem de fer forta l'estructura que podrà fer efectiva la República", ha reblat. 

La CUP ha avisat també "aquells que volen fer autonomisme": "No és possible fer autonomisme, l'Estat ens posa en un marc de preautonomise. Cal avançar", ha deixat clar Gibert, denunciant també l'atac del govern espanyol contra la immersió lingüística.

Crítiques a Llarena 

La CUP ha lamentat que el jutge Pablo Llarena hagi rebutjat investigar l'"A por ellos" amb què es va acomiadar policies destinats a Catalunya, tal com havia demanat la formació, però alhora assenyalen que no els estranya "gens". Gibert ha dit que la formació no té "cap tipus d'esperança ni fe en què s'actuï en proporció". "Els delictes d'odi que s'estan estenent estan aclaparadorament silenciats pel poder judicial i els poders mediàtics", ha denunciat.