Puigdemont exigeix explicacions a l'Estat sobre què va fer amb l'imam de Ripoll

El president lamenta que s'hagi ocultat informació en el cas dels atemptats de Barcelona i Cambrils: "No és ètic i no és el que s'espera d'un estat de dret"

Carles Puigdemont durant el debat a la Universitat de Copenhaguen
Carles Puigdemont durant el debat a la Universitat de Copenhaguen | ACN
17 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:41h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha explicat com va viure l'atemptat de Barcelona avui que se'n compleixen sis mesos. Puigdemont ha demanat que no es faci política amb la lluita antiterrorista ni es posin fronteres ideològiques. En una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio, ha denunciat també que l'Estat no va compartir tota la informació i ha lamentat que el Govern "no va actuar mai pensant que s'ocultava informació". 

En aquest sentit, ha recalcat que hauria volgut que "els Mossos participessin ens els cossos europeus de seguretat". Sobre la relació entre l'imam de Ripoll i el CNI, Puigdemont ha denunciat la poca informació al respecte i ha exigit explicacions a l'Estat. "Els recursos de l'estat espanyol es dediquen a protegir les persones?", s'ha preguntat. I ha tingut un record pels presos polítics: "Amb menys indicis que els que hi ha entre l'imam de Ripoll i el CNI, hi ha gent en presó preventiva". 

El president ha admès que "Barcelona figura des de fa molts anys entre els objectius del terrorisme gihadista" i, per tant, és un objectiu potencial, però ha recordat "no hi havia una amenaça concreta" que es produiria un atemptat. Puigdemont ha destacat també el paper de la immersió lingüística i la llengua en la cohesió social, just quan l'estat espanyol intenta desmantellar el model d'escola catalana. 

Optimista de cara a la investidura

Puigdemont ha enviat un missatge d'optimisme pel que fa a les negociacions per la investidura. Ha afirmat que correspon a l'Estat aixecar el 155, que "va ser derrotat a les urnes". El president s'ha mostrat convençut que s'arribarà a un acord i ha reiterat la seva confiança en els negociadors: "En les qüestions clau s'està avançant amb discreció", ha dit.