Barcelona es persona com a acusació en el judici per l’atemptat a les Rambles

L'alcaldessa Ada Colau demana "rigor i transparència" per investigar i esclarir els fets i la relació entre l'imam i el CNI

Ada Colau entrevistada a
Ada Colau entrevistada a | El Suplement
17 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:57h
Barcelona s'ha personat com a acusació particular a la causa dels atemptats. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Ada Colau, el dia que es compleixen sis mesos dels atemptats a Barcelona i Cambrils. "Més enllà de defensar els interessos concrets de la ciutat, la personació serveix per acompanyar les víctimes i accedir a la informació i assegurar-se que s'investiga tot el que s'ha d'investigar", ha explicat Colau en una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio. 

Colau ha demanat "rigor i transparència" i ha fet una crida a les institucions a "no generar alarma". Preguntada per la relació entre l'imam de Ripoll i la seva relació amb el CNI, l'alcaldessa ha demanat que s'esclareixin els fets però que no es polititzi l'atemptat. "És una falta de respecte per a les víctimes" veure com determinats partits "es tiren els plats pel cap", ha dit. "Ningú no es mereix que es polititzi una cosa tant terrible com un atemptat", ha sentenciat. 

Una resposta ciutadana "exemplar"

L'alcaldessa ha reivindicat la resposta ciutadana, que ha qualificat d'"exemplar" i ha afirmat que encara es necessita temps "per fer el dol més personal". Ha destacat la bona preparació que hi havia per afrontar una situació d'emergència i ha recordat també que no hi havia "cap alarma específica" però que Barcelona, com altres ciutats internacionals, "era un objectiu".

Colau ha parlat de la manifestació posterior als atemptats, encapçalada pels familiars i els cossos d'emergències i seguretat, i ha criticat les xiulades que hi va haver, especialment dedicades a institucions espanyoles com ara el rei Felip VI. "Hi ha moments i moments per a les crítiques, i encara que pugui estar d'acord amb algunes de les que es fan, no puc entendre que es xiulés" durant la manifestació, ha lamentat l'alcaldessa. 

Un memorial ben integrat a la Rambla

L'alcaldessa ha explicat que quan es compleixi un any dels atemptats es farà un memorial transitori: "No podrà ser definitiu perquè la Rambla s'ha d'actualitzar i dinamitzar", ha dit, i ha afegit que es farà al memorial de Miró, on la ciutadania va deixar-hi flors i records després dels atemptats. A la tardor del 2019, es farà el memorial definitiu "ben integrat a la Rambla".
Arxivat a