La candidatura propera a Endavant guanya les eleccions al secretariat de la CUP

La llista d'Eulàlia Reguant i Mireia Vehí obté un 56% dels vots enfront el 41% de la de Poble Lliure i ocuparà 6 dels 15 llocs de la direcció | La candidatura derrotada tindrà molt pes específic amb cinc llocs i entren els candidats individuals Mireia Boya, Lluc Salellas, Albert Serrats i Iñigo Robredo

Els exdiputats Eulàlia Reguant i Albert Botran, que es presentaven en llistes separades
Els exdiputats Eulàlia Reguant i Albert Botran, que es presentaven en llistes separades | ACN
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:24h
La CUP ja té nou secretariat. L'elecció interna l'ha guanyada la candidatura Som Llavor, que comptava amb les simpaties d'Endavant, el corrent fins ara considerat àmpliament majoritari dins la formació anticapitalista. La llista, que encapçalaven les exdiputades Eulàlia Reguant i Mireia Vehí, ha obtingut el 56% dels vots dels militants. Per contra, la candidatura avalada per un altre dels partits de la formació, Poble Lliure, ha aconseguit poc més del 41% dels sufragis. L'encapçalaven Núria Alcaraz i l'exdiputat Albert Botran i, en haver superat el llindar reglamentari del 35%, tindrà representació al secretariat.

Així, dels 11 llocs a repartir entre les dues llistes sis seran per la vencedora i cinc per la de Poble Lliure, que duia per nom Des de baix. Cap dels dos partits amb més incidència a la formació anticapitalista admet públicament, però, que pilotés alguna de les llistes. La proximitat dels seus integrants a Endavant i a Poble Lliure i les coincidències estratègiques aclareixen, però, el vincle.

Han votat un total de 1.158 militants, que ho han pogut fer també de forma telemàtica al llarg d'aquesta setmana i que representen el 62% del cens. A banda dels 11 representants de les llistes també s'escollien quatre llocs per militants que havien presentat candidatures individuals. La més votada ha estat l'exdiputada Mireia Boya (propera a les tesis de Poble Lliure) seguida del regidor de Girona Lluc Salellas, d'Albert Sarrats i Iñigo Robredo.

Això obligarà a buscar consensos a l'hora de gestionar el dia a dia polític de l'organització. La campanya ha discorregut sense enfrontaments malgrat que no es va poder forjar una llista unitària. Els projectes polítics que propugnaven una i altra llista tenia diferències notables, especialment pel que fa al rol de la CUP dins el bloc republicà.

Aquests són els 15 membres del nou secretariat:

-Núria Alcaraz
-Maria Ballester
-Albert Botran
-Mireia Boya
-Eduardo Cáliz
-Aina Delgado
-Jordi Escoda
-Laia Estrada
-Joan Garriga
-Joan Miró
-Eulàlia Reguant
-Iñigo Robredo
-Lluc Salellas
-Albert Serrats
-Mireia Vehí