Carod regala una Bíblia a Junqueras... i Estremera no l'accepta

La presó va assegurar que no hi hauria cap problema per lliurar l'exemplar al líder d'ERC

15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:59h

Cartell electoral d'ERC Foto: Adrià Costa


La presó d'Estremera no ha acceptat una Bíblia que Josep-Lluís Carod-Rovira va enviar a Oriol Junqueras. Es tracta d'un exemplar editat l'octubre passat amb motiu dels 500 anys de la reforma protestant i precedida d'alguns estudis introductoris. Duia també una dedicatòria amb la frase bíblica "perquè et faci companyia, en plena foscor, camí d'un 'cel nou i una terra nova'. Una abraçada".

Carod-Rovira, especialitzat en història del protestantisme, havia enviat aquest exemplar a Estremera, que va assegurar que no hi hauria cap problema perquè pogués ser lliurat al vicepresident. Finalment, però, ha estat retornat a l'empresa de missatgeria perquè no duia "la paraula clau", imprescindible per fer-ne el lliurament. La presò, però, no havia dit en cap moment que aquesta "paraula clau" fos un requisit previ.

A banda d'aquest incident, Junqueras, que porta més de 100 dies empresonat, tampoc pot anar a missa. El vicepresident llegeix lectures de temàtica religiosa però, ara per ara, no pot exercir amb normalitat el cristianisme. Des del centre penitenciari se li ha prohibit assistir a missa per por que pugui "alterar l'ordre" de l'ofici.