​L'Ajuntament de Barcelona compra un edifici d'Horta perquè no perilli el seu ús associatiu

El Bloc 17 era propietat d'una entitat bancària i passarà a mans públiques per 1 milió d'euros

Façana del Bloc 17 de la plaça Eivissa d'Horta
Façana del Bloc 17 de la plaça Eivissa d'Horta | ACN
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:54h
L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per a l'adquisició del Bloc 17, al districte d'Horta-Guinardó, per mantenir els usos dels locals per als joves. Durant 30 anys diversos projectes del col·lectiu de joves s'han fet als locals del número 17 de la plaça Eivissa. Aquest edifici, però, va recaure en mans d'una entitat bancària –Caixa Catalunya primer, i després el BBVA- quan el seu propietari va morir.

En l'herència, el propietari havia deixat per escrit que els usos del Bloc 17 havien de ser per a la promoció de l'associacionisme i la cultura catalana. En els últims mesos hi havia l'amenaça que aquest banc es volgués vendre tot el bloc i, per tant, deixava a l'esplai del barri, als Diables d'Horta i a la resta de moviments juvenils sense l'espai. Per salvar-ne els usos culturals, el govern municipal ha decidit ara adquirir aquest immoble per 1 milió d'euros, 500.000 euros per sota del preu de sortida que havia establert el banc.

La compra s'ha realitzat des de l'àrea de Drets Socials i la tinenta d'alcalde d'aquesta àrea, Laia Ortiz, ha destacat que "el propi moviment juvenil s'havia apoderat d'uns espais que necessitava", ja que en tot el barri d'Horta no hi ha cap equipament juvenil.

En aquesta línia el col·lectiu de joves que gestiona el casal s'ha mostrat "agraït" pel gest del govern municipal, però ha assegurat que ara comença una "segona fase per parlar de la gestió" de l'equipament i veure com es formalitzen els projectes que es porten a terme en aquest bloc.

D'altra banda, la regidora del districte d'Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, ha destacat que en un futur també caldrà abordar "les inversions que cal fer en l'edifici" tot i que, de moment, es poden seguir fent les mateixes activitats que s'hi celebren actualment.

L'edifici consta de quatre plantes amb un total de 881 metres quadrats, però dos dels pisos estan destinats a l'habitatge que el govern afirma que "tindria certa capacitat" per utilitzar-los com a habitatge social. Vidal, però, ha remarcat que "l'ús principal, serà el juvenil" en què participen fins a 25 entitats o col·lectius juvenils.
Arxivat a