Funcionaris de la Generalitat alerten que la paràlisi pel 155 és insostenible

Servidors.cat trasllada al president del Parlament el memorial de greuges per la suspensió de l'autonomia mentre que el sindicat CSIF demana al govern espanyol que prengui decisions

15 de febrer del 2018
Actualitzat el 16 de febrer a les 10:43h

El president del Parlament, Roger Torrent, amb els representants de Servidors.cat Foto: ACN


L'associació Servidors Públics de Catalunya, coneguda també com a Servidors.cat, han fet arribar al president del Parlament, Roger Torrent, l'informe actualitzat de l'inventari de danys que, sota el seu criteri, està provocant l'aplicació del 155 en l'administració pública. La presidenta de l'ens, Yolanda Hernández, ha alertat que la "lentitud en la presa de decisions" s'està traduint en una paràlisi que "no es pot aguantar més" quan no fa ni quatre mesos de la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

Per molt que el ciutadà tingui la impressió que el 155 no ha tingut cap tipus de repercussió en el seu dia a dia, aquest col·lectiu de funcionaris alerten que hi ha programes que estaven previstos i que no s'estan impulsant. A la vegada que no entenen el criteri de per què hi ha algunes contractacions que sí s'impulsen i d'altres no.

Hernández ha assenyalat, especialment, el retrocés que han patit els programes sobre llengua catalana adreçades a col·lectius de dones i immigrants. Sí s'ha impulsat, en canvi, la contractació a Repsol per valor de 50 milions d'euros per a combustible dels cotxes de l'administració pública. "No sabem el motiu pel qual es prenen algunes decisions i d'altres no", ha assegurat. 

El CSIF demana al govern de Rajoy que prengui la iniciativa

Al mateix temps que el col·lectiu Sindicats.cat es reunia amb Torrent, el CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) ho feia amb el grup parlamentari de Ciutadans. El seu portaveu, Eugenio Zambrano, ha denunciat la "precarietat i la paràlisi" que, sota el seu criteri, estan patint els treballadors públics per la falta d'un Govern de la Generalitat. "S'està precaritzant la situació i hi ha falta de recursos humans i materials", ha lamentat el portaveu del sindicat estatal, representatiu a l'administració espanyola però molt minoritari a la catalana. De fet, als serveis centrals de la Generalitat no té ni representació.

Davant la falta de Govern, el CSIF entén que ha de ser l'executiu de Mariano Rajoy "el que comenci a gestionar amb la mateixa eficiència i eficàcia" que ho faria un govern català. "Davant la falta de Govern, que sigui el govern espanyol qui prengui la iniciativa política", ha demanat. Precisament aquest dijous Rajoy ja ha avançat que prendrà decisions "importants" en educació i funció pública a Catalunya. 

Zambrano ha assegurat que, malgrat el 155, els funcionaris de l'administració catalana estan treballant "amb eficàcia i eficiència" però que hi ha una "falta de projectes" que volen que el govern de Rajoy reverteixi. La intenció del CSIF és reunir-se amb la resta de grups parlamentaris per exposar-los la situació de l'administració pública catalana.
 

El portaveu del CSIF, Eugenio Zambrano, després de reunir-se amb Cs Foto: ACN