Prohibeixen a Junqueras anar a missa a Estremera per evitar que «alteri l'ordre»

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en canvi, assistien a les cerimònies religioses de Soto del Real per poder veure's

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu.
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:14h
Fa més de 100 dies que el fins ara vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, està empresonat a Estremera. Més enllà de les limitacions inherents a l'empresonament, el líder republicà ha de fer front a algunes prohibicions extres que els altres presos no tenen. La direcció de la presó madrilenya no permet a Junqueras anar a missa. 

El vicepresident llegeix lectures de temàtica religiosa, però ara per ara no pot exercir amb normalitat el cristianisme. Ho té vetat. Des d'Estremera consideren que la presència de Junqueras en les cerimònies podria "alterar l'ordre" de l'ofici malgrat que, pel que és conegut, no està previst que el capellà que hi canta missa el convidi a fer alguna pregària o alguna lectura de l'Evangeli.

La situació de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats a Soto del Real, és diferent. L'expresident de l'ANC i actual president del grup parlamentari de Junts per Catalunya i el president d'Òmnium Cultural anaven regularment a missa. De fet, els "Jordis" aprofitaven així per veure's, ja que la direcció del centre els va situar en mòduls diferents. A Sànchez el van canviar fa poc de mòdul i això els va impedir seguir-hi coincidint però.

Aquesta i altres claus del dia les podeu llegir a El Despertador del subdirector de NacióDigital Ferran Casas.