​L'Estat invertirà un milió d'euros en un observatori del 5G amb seu entre Barcelona i Madrid

El nou organisme produirà estudis i promourà l'emprenedoria i la internacionalització, amb especial sensibilitat amb Llatinoamèrica

Presentació de les activitats de la Mobile World Capital en el MWC del 2018
Presentació de les activitats de la Mobile World Capital en el MWC del 2018 | Europa Press
Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:46h
El govern espanyol crearà un observatori estatal del 5G que tindrà seu compartida entre Barcelona i Madrid, tal com ha anunciat aquest dimarts el secretari d'Estat per a la Societat de la Informació i Agenda Digital, José María Lassalle, en roda de premsa. La inversió inicial serà d'un milió d'euros i es concretarà de forma imminent. L'observatori servirà per "activar la coseu del Mobile a Madrid", tal com ha explicat Lassalle. Les seus seran a les instal·lacions de la Fundació Mobile World Capital a Barcelona i a Madrid.

L'observatori produirà estudis i informes relacionats amb la tecnologia 5G, incentivarà la col·laboració público-privada i del sector investigador, promourà l'emprenedoria i la internacionalització i tindrà una especial sensibilitat amb Llatinoamèrica. També s'impulsarà la formació i la captació en les tecnologies 5G a través de jornades, cursos en línia i tallers.

Per Lassalle, l'observatori és una oportunitat per establir una "connexió estratègica entre els 2 hubs més importants que hi ha, Barcelona i Madrid". "Espanya té l'oportunitat de liderar el desenvolupament del 5G a escala mundial", ha afegit.

Preguntat sobre per què es crea l'observatori amb una seu compartida, Lassalle ha explicat que "no es tracta d'establir cap tipus de competència sinó tot el contrari, combinar un sumatori estratègic" i fer que Madrid faci de "suport" perquè Barcelona pugui optar a ser la capital europea del 5G. A la capital catalana, l'observatori s'ubicarà a la seu de la Fundació Barcelona Mobile World Capital (a l'edifici Cibernàrium del carrer Roc Boronat). A Madrid, a la seu que la mateixa fundació té a l'edifici ministerial de Red.es.

El secretari d'Estat ha destacat que Espanya és el país europeu que té més fibra desplegada. "El 2020 podem convertir-nos en un país que tingui la pràctica totalitat del territori cobert per fibra i això és fonamental pel desenvolupament de tots els aprofitaments vinculats al 5G", ha subratllat.

Barcelona encara amb "normalitat" el Mobile

Lassalle ha fet aquest anunci en el marc d'una roda de premsa en què també han participat el director general de Fira de Barcelona, Agustí Serrallonga; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari general del Departament d'Empresa i Coneixement, Pau Villòria; i el director general de Mobile World Capital, Carlos Grau. Serrallonga ha destacat que les acreditacions del Mobile World Congress d'enguany, que preveu acollir 108.000 visitants, van al ritme previst, amb absoluta "normalitat".

Una "normalitat" que també ha celebrat Lassalle, com una cosa que "tots volem sempre a les nostres vides" i a la política. Al seu torn, Villòria ha destacat que, tot i que la Generalitat està representada en una situació de "no normalitat", aposta per contribuir a la "màxima normalitat en benefici del Mobile, en el qual fa molts anys que creiem".

Per la seva part, Colau ha reivindicat la voluntat de l'Ajuntament d'acostar el Mobile World Congress a la ciutadania, fet que es concretarà amb les més de 120 activitats gratuïtes que es faran en prop de 90 espais de la ciutat en el marc del mWeekBCN, del 15 al 24 de febrer. Entre altres, també s'organitzaran tours al Mobile World Congress per donar a conèixer l'esdeveniment a joves, pimes i comerços locals.
Arxivat a