El govern de Colau descarta repetir el programa d'agost del Teatre Grec

La iniciativa, que va iniciar-se tot just el passat estiu, va ser una proposta de Jaume Collboni, aleshores tinent d'alcalde de Cultura

Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:16h

Teatre Grec de Montjuïc Foto: Josep Aznar


El comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, ha descartat aquest dimarts repetir la programació d'agost del Teatre Grec i ha assenyalat que el Govern d'Ada Colau estudia oferir espectacles en un altre lloc el mateix mes. La iniciativa, que va iniciar-se tot just el passat estiu, va ser una proposta de Jaume Collboni, aleshores tinent d'alcalde de Cultura.

Subirats també ha assegurat que la iniciativa de l'agost passat va ser "una prova pilot" i que, de les tres empreses que van formar la UTE que la va organitzar, dues han assegurat que no volen continuar, i l'altra sí ha manifestat el seu interès, cas pel qual voldrien altres emplaçaments. Ho ha explicat en la comissió de Cultura, en debatre una proposta del PSC per mantenir aquesta programació al Grec, que s'ha aprovat amb el suport de Cs, ERC, PSC i PP, el rebuig de la CUP i l'abstenció de BComú, PDeCAT i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, de Demòcrates.

El comissionat de Cultura ha assenyalat que la major part d'assistents van ser de Barcelona i el seu entorn, i no turistes, i que l'assistència mitjana de les 15 funcions va ser d'unes 1.000 persones, quan el teatre te un aforament de 1.900, per la qual cosa la iniciativa va registrar un dèficit del 30%, per la qual cosa no és repetirà la iniciativa, després del que la portaveu socialista, Carmen Andrés, ha asseverat que el Govern de Colau te la "obligació política" de respectar la proposta aprovada per continuar-la.

En una compareixença sol·licitada pel PDeCAT sobre polítiques de cultura, Subirats ha assegurat que preveu mantenir les mesures impulsades per Collboni -perquè són de ciutat-, i ha assegurat que reforçarà les polítiques d'accés a la cultura i els que la vinculin amb l'educació i el territori, cosa que serà un "eix estratègic". També es planteja l'organització de dues biennals: una a l'octubre sobre la ciutat oberta, i una altra al febrer sobre ciència i dona, coincidint amb el dia internacional de la dona i la ciència.
 

Jardins del Teatre Grec Foto: Adrià Costa


Palau del Lloctinent

La comissió també ha aprovat una proposta d'ERC per demanar al Govern central la cessió del Palau del Lloctinent, seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó ---encara que els documents se situen a un altre espai--, petició que ha prosperat amb el suport de tots els grups municipals, excepte l'abstenció de PP i Cs.

Per unanimitat, també ha aprovat una proposta del PDeCAT per instar el Govern municipal a presentar el llarg de l'any un pla estratègic per al futur de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i una altra de la CUP per recuperar la memòria del cinema Niça abans que sigui derruït i recordar el seu paper en la lluita LGTBI, davant el que el PP s'ha abstingut i la resta ha votat a favor.
Arxivat a