Els «comuns» emplacen els partits a un debat parlamentari per desbloquejar la legislatura

Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú Podem, assegura que una de les vies a explorar és un ple específic previ a la formació de Govern

Elisenda Alamany, portaveu parlamentària de Catalunya en Comú Podem, aquest dimarts
Elisenda Alamany, portaveu parlamentària de Catalunya en Comú Podem, aquest dimarts | Catalunya en Comú Podem
13 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:41h
Catalunya en Comú Podem ha proposat aquest dimarts la posada en marxa d'un "debat públic" per desbloquejar la legislatura. La fórmula, segons la portaveu de la formació al Parlament, Elisenda Alamany, podria ser un debat a la cambra sense necessitat que s'hagi format Govern abans. "Aquesta és una de les possibilitats", ha assenyalat Alamany en roda de premsa al Parlament. "O la sortida [al bloqueig] és pública i transparent, o bé tindrà dèficits democràtics", ha reflexionat la portaveu parlamentària dels "comuns".

La manera de vehicular aquest debat s'abordarà en una sèrie de reunions que Catalunya en Comú Podem mantindrà amb els partits en les properes setmanes. "Ens agradaria que hi hagués un debat sobre el desbloqueig de la situació fora dels despatxos, de manera pública. I això no es fa a distància ni de manera teledirigida pel PP", ha apuntat Alamany, que ha emplaçat a acabar amb l'aplicació de l'article 155 perquè "la sobirania del Parlament resideix en el Parlament". 

Els "comuns" també encetaran una ronda de contactes amb entitats i sindicats per abordar el desbloqueig de la situació política a Catalunya, marcada pel xoc entre Junts per Catalunya i ERC per la investidura de Carles Puigdemont.