Mireia Boya avança que no acatarà la Constitució en la declaració al Suprem

L'exdiputada de la CUP subratlla que defensarà les seves idees: «Si entro a la presó, només en sortiré amb la República»

L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya
L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya | Àlvar Llobet
12 de febrer del 2018
Actualitzat el 13 de febrer a la 13:55h
L'exdiputada de la CUP Mireia Boya declarà dimecres al Tribunal Suprem. Ho farà després que el jutge Pablo Llarena l'hagi inclòs en el llistat de noms que amplia la causa que instrueix contra el Govern i els "Jordis" per impulsar el full de ruta de l'independentisme. Boya ha assegurat aquest dilluns, en una roda de premsa a Lleida, que no acatarà la Constitució davant Llarena.

Boya ha detallat que declararà "de cara i sense por" i defensant els seus postulats. "Ha quedat demostrat que renunciar a les idees no serveix de res, i tinc assumits els riscos”, ha dit Boya. La dirigent anticapitalista ha indicat que defensarà el programa electoral de la CUP i els resultats del referèndum de l’1-O, i ha demanat a les forces independentistes que estiguin a l’alçada de les circumstàncies en el cas que entri a la presó de manera provisional.

La política aranesa també ha carregat contra l’absència de garanties judicials i ha criticat que l’Estat espanyol estigui fent un “relat de la violència” respecte al procés català.

La primera d'una ronda de declaracions davant de Llarena

El magistrat del Tribunal Suprem va ampliar el mes de desembre la causa que instrueix contra el Govern i els "Jordis", i va incorporar a la llista d'investigats -a banda de Boya- l'expresident Artur Mas, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, la coordinadora del PDECat, Marta Pascal, i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

Els seus noms apareixen a l'informe entregat per la Guàrdia Civil al jutge Llarena el 15 de desembre. Segons Llarena, els dirigents citats integren el comitè estratègic del procés que assenyalava el document EnfoCATs, considerat pel jutge com el full de ruta de l'independentisme.