ERC insisteix en tancar un acord global: «Un president sense un pla de govern no ens serveix»

Sabrià assegura que l'únic candidat dels republicans és Puigdemont, però evita valorar les propostes de JxCat de reformes legals per a la investidura a distància o de l'ANC per votar-lo desobeint el TC

12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 22:53h

Sergi Sabrià, en roda de premsa Foto: ERC


ERC evita valorar les iniciatives de Junts per Catalunya per desencallar la investidura de Carles Puigdemont, les propostes de reforma tant de la llei de la presidència com del reglament del Parlament, per facilitar una votació a distància. "Tenir un president sense un pla de govern no ens serveix de res", ha etzibat, i ha apostat per tancar un "acord global" que inclogui el reconeixement de la legitimitat de Puigdemont, un Govern efectiu a Catalunya, un pla de legislatura i un acord de Govern.
 
Ha de ser, segons el dirigent republicà, "un acord unitari, que demostri intel·ligència col·lectiva, que permeti acabar amb el 155 i restituir les institucions" i per "construir al servei dels ideals republicans, estenent les mans a tothom". "Cerquem un acord global on hi hagi totes les peces", ha insistit, en el qual hi hauria les eventuals modificacions legals necessàries per permetre la investidura, si hi ha acord entre les formacions i encaixen en el pacte unitari.

Així, Sabrià ha assegurat que els republicans tenen "ganes de compartir un acord dels quatre punts", però treballen "per aconseguir-ho tot, no trossets". En tot cas, ha insistit que l'únic candidat d'ERC és Puigdemont, però ha declinat valorar la demanda de l'ANC d'investir-lo, assumint les "responsabilitats i conseqüències penals" que se'n derivin. "Respectem els posicionaments parcials, però no sumen res", ha afegit.