El PSC acusa Puigdemont i Torrent de perpetuar el 155

Jordi Terrades, diputat dels socialistes, reclama al president del Parlament que proposi la investidura d'un nou candidat

Jordi Terrades, diputat del PSC, atén els mitjans als passadissos del Parlament
Jordi Terrades, diputat del PSC, atén els mitjans als passadissos del Parlament | ND
09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:56h
Pocs minuts després que es fes públic l'informe dels lletrats del Parlament sobre la situació de la investidura, el PSC ha comparegut davant dels mitjans per valorar el nou escenari. Segons Jordi Terrades, diputat dels socialistes, hi ha dos culpables que estan "treballant per mantenir" l'aplicació de l'article 155 a Catalunya: Carles Puigdemont, candidat de Junts per Catalunya, i Roger Torrent, el nou president del Parlament.

"El bloqueig dels independentistes no es pot permetre", ha destacat Terrades en declaracions des dels passadissos de la cambra. "Torrent no només ha de vetllar pel candidat de Junts per Catalunya", ha ressaltat el dirigent del PSC, un partit que es va posicionar a favor de l'aplicació del 155 al Senat al costat de PP i Ciutadans.

Segons Terrades, l'única sortida possible és que el president del Parlament obri una nova ronda de contactes per trobar un altre candidat. "Instem els grups parlamentaris que tenen la majoria a buscar una solució", ha assenyalat el diputat del PSC, que ha volgut insistir que el Tribunal Constitucional (TC) no impedeix a Puigdemont anar a la investidura. El que va fer el TC, concretament, és vetar un debat a distància. El problema existent és que, en cas de tornar a Catalunya, el president serà detingut.