Un llibre, una pel·lícula i un festival per gaudir el cap de setmana

NacióDigital recomana les "Novel·les" de Francesc Trabal, el darrer film de Clint Eastwood, i el Festival Emergència! al CCCB

Un fotograma de «15.17 Tren a París», de Clint Eastwood
Un fotograma de «15.17 Tren a París», de Clint Eastwood
09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:56h
D'entre tota l'oferta cultural, aquestes són les propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir el cap de setmana. Un llibre, una pel·lícula, una obra de teatre, un esdeveniment i un imperdible per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

El llibre

Novel·les (II), Francesc Trabal. Quaderns Crema
Un recull que inclou "Vals", l'obra mestra del narrador sabadellenc


Francesc Trabal és un dels narradors més brillants de la literatura catalana, que va saber copsar, amb una ironia sagaç i un humor sovint absurd i corrosiu, la buidor i la insatisfacció en les relacions humanes dins la societat benestant de principis del segle XX, amb un estil elegant que combina el millor del classicisme i de l’avantguarda. Aquest volum aplega les seves darreres aventures literàries: Vals (1935), premi Crexells, i Temperatura (1947), una ambiciosa novel·la de maduresa escrita a l’exili. Imprescindible.

La pel·lícula

15.17 Tren a París
Clint Eastwood recrea l'atemptat frustrat en un tren de França

El cap de setmana arriba amb l'estrena del nou film del director de Mystic River, Million Dollar Baby o Gran Torino. A la pel·lícula, Clint Eastwood relata la història dels tres joves nord-americans que es van enfrontar a un terrorista en un tren on hi havia 500 passatgers. Era el 21 d'agost de 2015. Els tres, Anthony Sadler, Alek Skarlatos i Spencer Stone, s’interpreten a si mateixos en un film que narra la seva vida des que eren petits fins a l'arribada al comboi que els va convertir en herois.


L'obra de teatre

La calavera de Connemara
Teatre Auditori de Granollers. Divendres 9 de febrer, a les 21h

L'obra de Martin McDonagh arriba aquest divendres al Teatre Auditori de Granollers. Una bona oportunitat de gaudir d'una petita meravella escrita per l'autor que va saltar a la fama amb l’òpera prima La reina de bellesa de Leenane (1996) i que va confirmar el seu talent amb un debut magistral al cinema, In Bruges. Una barreja de thriller i de comèdia esbojarrada de llenguatge barroer, situada a una Irlanda Rural que sobreviu a base de crueltat domèstica.


L'esdeveniment

Festa de la Caldera
Montmaneu. 10 i 11 de febrer

Arriba Carnestoltes i, amb la festa, el costum de fer grans àpats col·lectius. El municipi de Montmaneu conserva la tradició del repartiment de la caldera, que tradicionalment es realitzava el dimarts de carnaval, però ara té lloc el diumenge de Carnestoltes. Prèviament a la distribució del menjar entre els veïns i visitants, el capellà beneeix les calderes d’escudella. Es també tradicional concursar al típic joc de bitlles mentre s’acaben de coure la botifarra, trossos de cansalada, arròs, fideus i d’altres condiments.

L'imperdible

Festival Emergència!
CCCB. Dissabte 10 de febrer

L'Emergència! celebra aquest cap de setmana el seu desè aniversari. I ho fa posant el punt i final. La jornada de dissabte serà una gran celebració festiva, amb algunes de les bandes més significatives que s'han pogut veure al llarg de la darrera dècada als escenaris del CCCB. Un festival que acaba, però que ha tingut temps suficient per demostrar que era una aposta de futur molt valuosa per a projectes emergents prometedors.
 

El cartell de l'Emergència! 2018, obra de l'il·lustrador Miguel Brieva Foto: Miguel Brieva