Sixena té les obres però no pla director, conveni ni inversions

La plataforma "Sijena Sí" demana impulsar un pla integral pel Monestir amb la participació de tothom

El president d'Aragó, des de Sixena.
El president d'Aragó, des de Sixena. | ACN
08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:51h
Les obres de Sixena estan al monestir de la localitat a l'espera que siguin exposades al públic. Gairebé dos mesos després de l'operatiu policial que va traslladar les peces del Museu de Lleida a l'Aragó, l'art aragonés dorm el son dels justos sense que l'executiu d'Aragó encara no hagi posat fil a l'agulla per bastir una estructura d'organismes que configurin un pla integral pel monestir on s'hi guarden les obres.

Davant d'aquesta situació, la plataforma "Sijena Sí" ja ha demanat que s'impulsi l'elaboració d'un gran pla integral pel Monestir de Vilanova de Sixena que inclogui un pla director per a l'edifici, el conveni amb la comunitat monàstica, la creació d'un patronat i un compromís d'inversions públiques en els pressupostos de 2018.

L'entitat considera que és necessari reivindicar novament l'elaboració d'aquest pla amb la participació de tots els agents eclesials, socials, culturals i polítics, arran de l'última decisió judicial que va aturar el trasllat de les pintures murals del MNAC al Monestir de Sixena per la "fragilitat" de les pintures i perquè considerava que no havia quedat acreditada la idoneïtat de l'espai que les havia d'acollir al Monestir.

En aquest context, el col·lectiu ha plantejat demanar una reunió urgent amb el director general de Cultura i Patrimoni per oferir la seva col·laboració i conèixer de primera mà l'opinió de la comunitat religiosa del monestir, per incloure les seves propostes futures, entre d'altres.