L'AMI matisa que l'assemblea d'electes és per ara una «base de dades»

Neus Lloveras, presidenta sortint de l'entitat, assegura que JxCat no els ha fet cap proposta encaminada a fer servir l'organisme per investir Puigdemont des de Brussel·les

Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, atén els mitjans de comunicació
Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, atén els mitjans de comunicació | AMI
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:10h
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va posar en marxa, fa uns anys, l'anomenada Assemblea de Càrrecs Electes pensant en l'horitzó d'inhabilitacions de dirigents sobiranistes arran de la judicialització del procés per part de l'Estat. Aquest organisme es podria convertir ara en clau per desbloquejar la investidura -més simbòlica que efectiva- de Carles Puigdemont, però l'AMI insisteix que l'Assemblea és ara per ara una "base de dades" perquè encara no està constituïda.

"Perquè es constituís, caldria que els càrrecs ho decidissin i es reunissin", ha assegurat la presidenta dels municipis independentistes, Neus Lloveras, que aquest dimecres ha anunciat que deixa el càrrec. "Som dipositaris de la base de dades dels càrrecs electes. L'únic que sabem és això. Però en aquests moments no coneixem cap informació", ha assegurat Lloveras en declaracions als mitjans després d'una reunió de l'executiva de l'AMI en la qual l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha dit que deixava el càrrec.

La dirigent independentista ha demanat que es constitueixi el més aviat possible un nou Govern, però no s'ha volgut posicionar sobre si Puigdemont ha de tenir un paper simbòlic o executiu des de Brussel·les. "Demanem diàleg i tots els esforços", ha recalcat Lloveras, que ha indicat que opinar sobre això "dificultaria" el moment polític.