La CUP exigeix reunions a tres amb JxCat i ERC

Els anticapitalistes demanen que se'ls posi sobre la taula "propostes concretes" i acordades per poder decidir el seu posicionament sobre la investidura

06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:39h

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez Foto: ACN


La CUP no vol ser utilitzada en la negociació entre Junts per Catalunya i ERC per desencallar la investidura. Després d'haver-se reunit aquest dilluns a Brussel·les amb Carles Puigdemont, els anticapitalistes han deixat clar que a partir d'ara només acceptaran reunions on hi siguin presents els tres partits i que es pronunciaran tan sols quan se'ls posi sobre la taula propostes concretes fruits d'un acord.

La diputada Natàlia Sànchez ha explicat que la darrera proposta que coneixen és només de Junts per Catalunya i que, per tant, ells no entraran a valorar-la mentre no sigui compartida amb els republicans i exigeixen que, un cop es posin d'acord, es produeixi una reunió on hi participin els tres grups que sumen la majoria absoluta. 

"No ens pronunciarem fins que ens faci arribar una proposta definitiva i concreta fruit d'un acord en ferm", ha afirmat Sànchez, que ha insistit que Catalunya no es pot permetre "un altre 30 de gener", data en què el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar la investidura de Carles Puigdemont, o "un altre 10 d'octubre", quan el president cessat va suspendre la declaració d'independència.  

Com ha repetit en les últimes setmanes, la CUP ha advertit que "no participarà d'un marc exclusivament autonòmic" i que això passa per no renunciar ni al mandat de l'1-O ni a la construcció republicana. Al seu judici, només s'avançarà en drets socials i nacionals si se "superen els límits de l'autonomisme".