​Una família denuncia haver patit un avortament quan Desokupa intentava fer-los fora del pis

Els fets van passar al Raval de Barcelona, i els col·lectius veïnals avisen que es tracta d'una "violència intolerable"

Shah Salahuddin acompanyat de representants veïnals i de l'Observatori DESC
Shah Salahuddin acompanyat de representants veïnals i de l'Observatori DESC | ACN
Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:47h
Una família ha denunciat públicament aquest dimarts les pràctiques de l'empresa Desokupa per fer-los fora del pis on viuen del carrer de la Riereta, al barri del Raval de Barcelona, cosa que va motivar que la dona acabés patint un avortament, segons han relatat els afectats.

Shah Salahuddin ha explicat que, després de rebre diverses visites de Desokupa, el 6 d'octubre els van tallar la llum i, unes hores més tard, diversos treballadors d'aquesta empresa es van presentar al pis. Quan la dona, Joly Aktar, va obrir, els de Desokupa van empènyer la porta i ella va caure. Shah va arribar de treballar a la 1 de la matinada i es va trobar Joly, que estava embarassada d'uns tres mesos, a terra en un bassal de sang i la seva filla plorant.

Iñaki García, de Stop desnonaments Raval, ha assenyalat que aquestes pràctiques són d'una "violència intolerable" i Joan Maria Soler, de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), ha qualificat aquestes dinàmiques de "mafioses" i que "extorsionen el veïnat fins a uns límits que són inhumans".

L'Ajuntament critica que s'han traspassat "totes les línies vermelles"

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha condemnat les pràctiques de l'empresa Desokupa. Pin ha destacat que aquest "és un cas que ha traspassat totes les línies vermelles" i ha assegurat que des de l'Ajuntament de Barcelona no en van tenir constància fins a la setmana passada, una vegada ja s'havia celebrat el judici.

De tota manera, la regidora ha assegurat que el govern esperarà la sentència "i si fa falta demanarem reobrir el cas i ens hi personarem". En aquesta línia, la regidora ha assegurat que ja han portat a l'empresa que realitza desnonaments de forma extrajudicial als jutjats en més d'una ocasió però que seguiran perseguint "totes aquestes pràctiques mafioses".
Arxivat a