Els «comuns» alerten l'independentisme que amb gestos simbòlics només rebran «clatellots del PP»

La portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, alerta que l'aplicació del 155 està "fora de control"

Elisenda Alamany i Marta Ribas, durant la reunió de la mesa del Parlament
Elisenda Alamany i Marta Ribas, durant la reunió de la mesa del Parlament | ACN
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:06h
Els gestos simbòlics no ajudaran a desbloquejar la situació. Aquesta és la premissa que els "comuns" repeteixen com un mantra davant les solucions que l'independentisme està posant sobre la taula per desencallar la investidura de Carles Puigdemont. La portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha instat aquest dimarts JxCat, ERC i la CUP a "reflexionar" i els ha recordat que, fins ara, cada gest simbòlic que han fet ha implicat "un clatellot" del PP com a resposta.

"Amb gestos simbòlics no aconseguirem recuperar l'autogovern ni tampoc avançar cap a un estatus superior de Catalunya", ha advertit la portaveu dels "comuns". Ha recordat, a més que en aquests moments l'absència d'un Govern de la Generalitat també suposa que el 155 se segueixi aplicant sense "cap control". 

Alamany ha recordat que des del 18 de desembre no es reuneix la comissió del Senat que hauria de fiscalitzar l'aplicació del 155 i que, per tant, no se sap a hores d'ara "qui està prenent decisions a Catalunya". Precisament aquest dimarts a la tarda el grup d'Units Podem preguntarà a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre aquesta qüestió al Congrés. 

Que l'independentisme ha de triar un altre candidat a la investidura és el posicionament que els "comuns" han defensat en les darreres setmanes. Alamany ha tornat a insistit que donada la "remota" possibilitat que Puigdemont torni a Catalunya, "més d'hora que tard" han de ser capaços de trobar una alternativa. De fet, ha tornat a posar sobre la taula que ERC i la CUP sumen més representants que la CUP i que, per tant, al seu judici no seria "descabellat" que es proposés un candidat d'esquerres a la presidència de la Generalitat.