Passeig de Gourmets, el primer festival gastronòmic del Passeig de Gràcia

Del 8 al 18 de març, la concorreguda avinguda de Barcelona aproparà tot el seu talent culinari al paladar del gran públic

Presentació del primer festival gastronòmic del Passeig de Gràcia, amb Carme Ruscalleda
Presentació del primer festival gastronòmic del Passeig de Gràcia, amb Carme Ruscalleda | ND
06 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:50h
El Passeig de Gràcia és anar de botigues, estar a l'última en la moda, passejar i deixar-se sorprendre. És distinció i és una manera de veure –i de viure– Barcelona. Ara, a més, la popular avinguda barcelonina també es podrà degustar. Concretament, del 8 al 18 de març, deu dies on la gastronomia serà la gran protagonista gràcies a les activitats programades al Passeig de Gourmets, el primer festival gastronòmic de la concorreguda zona de carrers.
 
"Barcelona és la ciutat de l'estat espanyol amb més estrelles Michelin. En té 31, sis d'elles al Passeig de Gràcia, una avinguda que, a banda de totes aquestes estrelles, compta amb una grandíssima oferta gastronòmica", tal i com posa en valor Luis Sans, President de l’Associació Passeig de Gràcia. "L'objectiu és donar a conèixer el nivell i la varietat de l'oferta gastronòmica del passeig a tots els qui viuen a Barcelona i rodalia, així com també als visitants ocasionals".
 
L'art de "les coses ben fetes"

"El Passeig de Gràcia és arquitectura, negoci, llum, bellesa, moda, glamur", assegura Carme Ruscalleda, la dona amb més estrelles Michelin del món, durant la presentació. "No és gens estrany que surti la idea de crear un festival gastronòmic atractiu, singular, hereu d'una cuina amb caràcter i que és de les més valorades del món. Barcelona és l'excel·lència de les coses bones", rebla la popular xef catalana.
 
En aquest sentit, Ruscalleda reivindica l'art de fer bé la feina. "Les coses ben fetes és el que ens farà triomfar. Per això, presentem aquest festival, adient per gaudir de la nostra gastronomia". En total, seran "deu dies intensos" –com subratlla Luis Sans– que ompliran l'avinguda i els carrers adjacents amb propostes que s'adaptaran a totes les butxaques. L'esdeveniment compta amb la participació de 20 restaurants i amb el patrocini d'Estrella Damm.
 
Un programa divers: rutes, degustació, menús, exhibicions

El programa presenta una gran diversitat de coses a fer, entre les quals destaquen la "ruta de platets", amb 12 establiments que participen amb platets de 7 euros, "un preu molt assequible per fer una bona ruta i degustar la cuina de manera propera"; els "Menús degustació", amb preus que oscil·laran de 40 a 55 euros, "un preu molt bo per qui conegui els preus d'aquesta mena de plats".
 
També compta amb la "Cuina a quatre mans", amb combinacions exclusives entre xefs tan reputats com Martín Berasategui i Paolo Casagrande, Joan Roca i Rafa Panatieri, Carme Ruscalleda i Raül Balam, o Nandu Jubany i David Romero; o els "Showcookings", una activitat gratuïta i per difondre la cultura gastronòmica. Totes les activitats, plats, horaris i preus es poden consultar al web del festival.
 
A la primera edició de Passeig de Gourmets participen 20 restaurants: Hotel Alma, Bocagrande, Cafè de la pedrera, Hotel Casa Fuster, Hotel Claris, Farga Diagona, La Vinoteca Torres, Majestic Hotel & Spa, Hotel Mandarin Oriental Barcelona, Monument Hotel, Mordisco, Hotel Omm, El Principal de l'Eixample, Solomillo, Hotel The One Barcelona i Tragaluz.