El PP alerta que el 155 impedeix al Parlament qualsevol reforma per investir Puigdemont

Alejandro Fernández assegura que és "inviable" voler que el cap de cartell de Junts per Catalunya se situï al capdavant de la Generalitat des de Brussel·les

Alejandro Fernández és el  portaveu del PP al Parlament
Alejandro Fernández és el portaveu del PP al Parlament | ACN
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:23h
El PP segueix intentant torpedinar la investidura de Carles Puigdemont i les fórmules que busqui l'independentisme per aconseguir una restitució del president i del Govern. Alejandro Fernández, portaveu parlamentari dels populars, ha carregat contra la possibilitat que Puigdemont disseny la República de manera executiva des de Brussel·les i qualsevol reforma que permeti votar-lo al Parlament. "És inviable", ha recalcat.

"Semblen entestats en destruir les institucions catalanes i el seu prestigi", ha assenyalat Fernández en referència a les negociacions entre partits per investir Puigdemont. "Hi ha una obsessió per la il·legalitat", ha recalcat el portaveu parlamentari del PP, que ha insistit que l'independentisme no pot prendre cap iniciativa a la cambra que vagi en contra de la Constitució en virtut de l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol.

Segons Fernández, Puigdemont va pel món "pensant-se" que és un rei, però que no té en compte que no porta cap corona. "És inviable, des del punt de vista legal, canviar la llei [de la Presidència]. No es poden tramitar iniciatives que siguin contràries a l'aplicació de l'article 155", ha apuntat sobre la possible creació d'un Consell de la República.

El portaveu parlamentari del PP ha elogiat el paper dels lletrats del Parlament, que segons ell sempre han tingut un "respecte escrupulós" a la llei. "La seva feina mereix tot el respecte", ha apuntat sobre el retard en l'entrega de l'informe que estan preparant per escatir si ja corre el termini per anar automàticament a noves eleccions.