ERC veu més a prop una investidura que restitueixi Puigdemont i permeti fer Govern

Sabrià afirma que "sona bé" una fórmula que passi per conformar dos executius, un de legítim escollit per una assembles d'electes a Brussel·les i un d'operatiu triat al Parlament

Sergi Sabrià, aquest dilluns, en roda de premsa.
Sergi Sabrià, aquest dilluns, en roda de premsa. | ERC
05 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:13h
ERC es mostra optimista de cara a les negociacions per a la investidura. "Les converses han estat fructíferes, avancem a bon ritme, som optimistes", ha asseverat aquest dilluns el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, en relació a la reunió d'aquest diumenge entre delegacions del seu partit i de JxCat, així com ha determinat que la fórmula que s'acabi acordant ha de permetre assolir tres objectius: "restituir Puigdemont, formar Govern i acabar amb el 155".

En tot cas, ha evitat donar detalls de per on podrien avançar els detalls apel·lant a la "necessària discreció", tot i que segueixen "treballant de manera incansable per trobar la via per aconseguir la via efectiva i restituir el Govern legítim". En tot cas, ha vist amb bons ulls l'opció avançada per La Vanguardia de combinar un Govern legítim investit per una assemblea d'electes i un d'executiu triat pel Parlament, ja que "sona bé perquè dona tot el valor al Govern legítim de Brussel·les i permet acabar amb el 155".

Preguntat amb detall per aquesta possibilitat, s'ha limitat a dir que "restitució vol dir recuperar la figura" i que "només hi ha un candidat". "Hem de mirar la manera de fer-ho i la majoria parlamentària hi té un paper", ha respost, requerit per si la seva investidura s'havia de fer des del Parlament. En canvi, sí que ha descartat investidures simbòliques a la cambra que no permetessin conformar després un Govern, ja que "no té sentit tirar endavant propostes que posin en risc situacions complexes per aconseguir resultats només parcials". En tot cas, ERC no es posa dates límits per assolir un acord.