Puigdemont i ERC intenten desencallar la investidura a Brussel·les

Els republicans volen conèixer de primera mà el pla del president per ser investit pel Parlament | Els lletrats de la cambra presentaran dimarts un informe sobre el calendari mentre els partits avancen en la negociació del Govern

Carles Puigdemont i Marta Rovira, en una imatge d'arxiu.
Carles Puigdemont i Marta Rovira, en una imatge d'arxiu. | ACN
04 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:57h
Una delegació d'ERC és aquest diumenge a Brussel·les per reunir-se amb el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, i els seus col·laboradors, segons que han confirmat a NacióDigital fonts de la negociació. La cimera arriba després d'una setmana que ha evidenciat les tensions al bloc sobiranista.

Els republicans volen escoltar de primera mà, després de la suspensió del ple d'aquest dimarts i de constatar la voluntat de Puigdemont de no tornar a Catalunya, quines són les seves intencions. Mantenen la seva aposta per restituir-lo però no volen que això tingui cost penal per la mesa i els diputats immersos en processos judicials.

Junts per Catalunya afirma tenir un pla per investir-lo, però hi ha sectors dins la candidatura que, com els republicans, s'avindrien a una investidura simbòlica o que permetés la institució d'un govern a la capital comunitària i un altre de perfil executiu a Barcelona. Puigdemont reclama, en qualsevol cas, ser votat al Parlament.

Els lletrats de la cambra catalana presentaran dimarts un informe sobre els terminis de la investidura després de la suspensió decretada per Roger Torrent. En paral·lel, els partits negocien el repartiment d'àrees de govern, que segons totes les fonts serà paritari entre Junts i els republicans.