La CUP crida a «materialitzar la República» com a resposta a la repressió de l'Estat

La formació anticapitalista no aclareix si Anna Gabriel i Mireia Boya aniran a declarar al Suprem de forma voluntària

La portaveu de la CUP Núria Gibert i el diputat Vidal Aragonés, en la presentació de la campanya antirepressiva
La portaveu de la CUP Núria Gibert i el diputat Vidal Aragonés, en la presentació de la campanya antirepressiva | ACN
02 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:15h
Les noves citacions del Tribunal Suprem a diversos dirigents de l'independentisme per aquest febrer, com les exdiputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel, no han passat desapercebudes entre els anticapitalistes, que han iniciat una campanya en solidaritat amb els encausats. "L'espanyol és un estat 'demofòbic', imputa persones per allò que pensen i que diuen", ha denunciat aquest divendres la seva portaveu, Núria Gibert, que ha defensat que "l'únic que es pot fer és, a nivell col·lectiu, la solidaritat sistemàtica i general i aconseguir els objectius polítics que combat aquest repressió", els quals, en aquest cas, són "materialitzar la República".

Sigui com sigui, la campanya de la CUP i Alerta Solidària "Ni una més!" no se centra en Boya i Gabriel, sinó que pretén fer costat al "conjunt de persones investigades". Així, ha recordat que, segons l'"informe Minotaure" elaborat pels anticapitalistes, hi ha 32 persones investigades, sobretot càrrecs municipals i autonòmics, i 1.066 lesionades per la violència de l'Estat. Per això, Gibert ha denunciat el "posicionament unívoc de l'aparell estatal en contra del dret a l'autodeterminació i les seves expressions", no només pel que fa a nivell dels àmbits polítics, per frenar l'exercici d'aquest dret, però també d'altres, com "el d'expressió".

Igualment, al portaveu dels anticapitalistes ha denunciat que "la repressió no és un fenomen aleatori, té objectius sistematitzats, els quals són desmobilitzar la població i treure el focus de la lluita política, destrossar a través del terror els objectius d'un moviment, trencar els vincles de solidaritat, i generar por als cercles més propers i, si cal, a tota la societat". Conforma, en definitiva, un "marc autoritari que busca atacar els drets individuals i col·lectius".

Reivindicació de la feina feta

Sigui com sigui, Gibert ha deixat clar que "totes les acusades tenen la voluntat de superar aquesta excepció judicial i reivindiquen tota la feina feta com a diputades de la CUP, així com el referèndum i les mobilitzacions socials i polítiques" i ha subratllat que "la forma de contestar a la repressió no són ni renúncies ni acataments", sinó que "s'ha de respondre amb determinació i claredat a l'estratègia repressiva de l'Estat que vol fer callar la CUP i la veu del poble català". En tot cas, malgrat recordar que la formació ja va denunciar que "el Tribunal Suprem no era competent per jutjar els delictes de rebel·lió", no ha aclarit si Boya i Gabriel hi aniran a declarar voluntàriament.

Pel que fa a la campanya, Gibert ha explicat que es faran mobilitzacions i difusió de la repressió a l'Estat i arreu del món, i s'ha activat una caixa de resistència per fer front a les despeses -a banda de la ja creada fa mesos per l'ANC i Òmnium-, la qual no només servirà per a la defensa de Boya i Gabriel, sinó que donarà "suport al conjunt d'encausats". Així mateix, els anticapitalistes han mostrat a l'inici de la roda de premsa un vídeo de la campanya que denuncia la repressió de l'Estat, amb música de Feliu Ventura.