Un llibre, una obra de teatre i un concert per gaudir el cap de setmana

NacióDigital recomana "El Rusio i el Pelao" de C.A. Jordana, "Moby Dick" al Teatre Goya, i el concert de Blaumut al Room Festival

Blaumut inaugura aquest divendres el Room Festival
Blaumut inaugura aquest divendres el Room Festival | Blaumut
02 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:06h
D'entre tota l'oferta cultural, aquestes són les propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir el cap de setmana. Un llibre, un concert, una pel·lícula, un esdeveniment i un imperdible per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

El llibre

El Rusio i el Pelao, C.A. Jordana. Edicions de 1984
La gran novel·la de Cèsar-August Jordana, escrita a l'exili


Una de les obres més inspirades de C.A. Jordana, escrita el 1950. D'intensa penetració psicològica i amb un humor irreverent, El Rusio i el Pelao és una nouvelle que explica la vida de dos nois del carrer, a Xile, que han d’espavilar-se com poden en un món que resulta engrescador, especialment des de la perspectiva iniciàtica, però que no els ofereix cap protecció. Els vincles entre els dos germans, les amistats de la mare, l’escenari suburbial sobre el fons de la ciutat de Santiago o la galeria de personatges passavolants són presentats amb una prosa àgil que incorpora amb naturalitat la parla xilena popular.

L'obra de teatre

Moby Dick. Teatre Goya de Barcelona. Fins al 18 de març
Josep Maria Pou interpreta gran clàssic de Herman Melville
 

El capità Ahab és un dels grans personatges de la literatura universal. Un ésser que evidencia l'obsessió humana que va més enllà de la raó, capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l'ànima. De Moby Dick s'han realitzat múltiples adaptacions, algunes més properes a l'original que d’altres. Aquest muntatge està inspirat en la solitària figura d'Ahab i la seva lluita contra la balena, un mite literari que ara és de carn i os, amb la meravellosa actuació de Josep Maria Pou, que ens convida a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d'un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació.


El concert

Blaumut, Razzmatazz 2. Divendres 5 a les 21h.
Pop-folk amb segell propi per inaugurar el Room Festival

Aquest divendres arrenca el Room Festival, un cicle llarg de concerts de pop-rock que porta artistes en el context de sala petita del Razz 2, un espai còmode i on es pot establir una proximitat amb els músics. Els encarregats d'inaugurar cicle són els Blaumut, que presentaran les cançons d'Equilibri, el tercer disc d'estudi del grup que ofereix més contundència al característic pop-folk del grup.


L'esdeveniment

La Fira de la Candelera
La Pobla de Claramunt. Fins al 4 de febrer

"Si la Candelera plora, l'hivern és fora; si la Candelera riu, l'hivern reviu”, diu la dita. El 2 de febrer, conegut popularment com la Candelera, és un dia molt especial dins el calendari natural: marca l'esdevenidor del mal temps que encara pot venir (o que, per contra, deixa de fer). En realitat, la data té la màgia de ser el punt mig entre l’inici i la fi de l’hivern, 21 de desembre (solstici d'hivern) i el 21 de març (equinocci de primavera). Aquest cap de setmana, la Pobla de Claramunt celebra una fira tradicional en honor a la patrona, amb una programació centrada en diversos actes culturals i populars amb molta participació.

L'imperdible

I, Daniel Blake (Ken Loach, 2016)
El darrer i aclamat film d'un dels directors més compromesos


Ken Loach protagonitza la primera gran retrospectiva de 2018 a la Filmoteca. Entre moltes de les pel·lícules programades, aquest dissabte tenim l'oportunitat de gaudir del darrer i clamat film de l'autor britànic, I, Daniel Blake, guanyador de la Palma d’Or al festival de Canes 2016. El film narra la història d'un fuster anglès de 59 anys que per primera vegada es veu obligat a acudir a assistència social per problemes cardíacs. Tot i que el metge li prohibeix treballar, es veurà obligat a fer-ho si no vol rebre una sanció.