Només els diputats de la CUP s'han presentat a l'hemicicle a les 15.00

Els representants de Junts per Catalunya no han entrat finalment a la cambra a l'hora del ple que finalment ha estat ajornat

Els diputats de la CUP als seus escons malgrat la investidura ajornada
Els diputats de la CUP als seus escons malgrat la investidura ajornada | Adrià Costa
30 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:03h
Insòlita imatge a l'hemicicle del Parlament. A les tres de la tarda, hora en què estava convocat el ple d'investidura de Carles Puigdemont que finalment ha estat ajornat, només els diputats de la CUP han ocupat els seus escons a l'hemicicle per protestar contra la decisió del president del Parlament, Roger Torrent. Tot i que inicialment alguns representants de Junts per Catalunya també havien assegurat que hi serien, finalment no han secundat la iniciativa dels anticapitalistes. 

En tot cas, les discrepàncies entre els independentistes per la decisió del president Torrent d'ajornar el ple s'han fet evidents. Segons fonts de Junts per Catalunya consultades per NacióDigital, els diputats havien de ser a les tres de la tarda a l'hemicicle per tal de defensar la investidura del seu cap de llista. Tanmateix, Elsa Artadi -portaveu del grup parlamentari- ha sostingut en públic que es tractava d'una decisió que s'havia d'"avaluar" a la reunió que han mantingut aquest migdia. 

Els representants de la CUP han estat més explícits al faristol del Parlament: Carles Riera ha anunciat que els quatre diputats dels anticapitalistes serien a l'hemicicle a l'hora prevista i així ho han fet. Es tracta d'un gest inèdit que desautoritza la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, que ha ajornat el ple d'investidura fins que hi hagi més garanties per poder fer una proclamació efectiva. 

Les tensions larvades dins l'independentisme s'han fet evidents aquest dimarts al Parlament, on s'hi havia de celebrar un ple descartat pel president de la cambra. Puigdemont no s'ha pres bé la decisió perquè, segons el seu entorn, no se li ha comunicat directament, malgrat que ERC defensa que Torrent l'ha trucar en cinc ocasions des de les 8 del matí, abans de la seva compareixença de premsa.