La CUP carrega contra Torrent per frenar «unilateralment» la investidura

Carles Riera, diputat dels anticapitalistes, troba "equivocada" la decisió i situa Carles Puigdemont com a únic candidat "legítim"

Carles Riera, en una imatge amb Roger Torrent
Carles Riera, en una imatge amb Roger Torrent | Parlament de Catalunya
30 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:43h
"Hem vingut al Parlament per participar en un ple d'investidura en què l'únic candidat possible és Carles Puigdemont. Hem vingut a un ple que estava legítimament convocat i que de cap manera compartim que sigui ajornat". Amb aquestes paraules ha arrencat Carles Riera, diputat de la CUP, la compareixença que els anticapitalistes han fet al Parlament per valorar l'ajornament de la investidura.

Segons Riera, "de cap manera" comparteixen la decisió de Roger Torrent, president de la cambra. "S'ha pres unilateralment i sense cap comunicació ni consulta prèvia, si més no amb el nostre grup parlamentari", ha assegurat el diputat de la CUP, que ha comparat el posicionament de Torrent amb la suspensió de la declaració de la independència del 10 d'octubre, protagonitzada per Puigdemont.

El diputat anticapitalista ha indicat que a les tres de la tarda estaran asseguts als seus escons, i ha emplaçat Torrent a "corregir l'error polític" comès. "Davant la dictadura del 155, ni un pas enrere", ha assenyalat Riera, que ha apuntat que els quatre diputats de la CUP no seran en un ple d'investidura d'obediència espanyola.

Riera ha apuntat que aquest matí s'havia de segellar un acord entre Junts per Catalunya, ERC i la CUP amb tres eixos: Assemblea Constituent provisional, retirada dels concerts a escoles que segreguen per sexe i recuperació de la gestió pública de l'empresa Aigües Ter-Llobregat, privatitzada en temps d'Artur Mas.

Xoc ERC-Puigdemont

Retret de Sergi Sabrià, portaveu d'ERC, a Carles Puigdemont. El portaveu dels republicans ha volgut deixar clar que Torrent ha trucat cinc vegades Puigdemont per comunicar-li l'ajornament del ple d'investidura, i ha constrastat aquesta situació amb la carta que ahir el candidat de Junts per Catalunya va enviar al president de la cambra per demanar-li empara. "Es va fer sense avisar", ha assegurat Sabrià en declaracions des dels passadissos de la cambra catalana.

El portaveu d'ERC al Parlament ha situat l'ajornament com la millor decisió possible, i ha indicat que cal una investidura "eficaç i eficient" que permeti formar Govern "l'endemà mateix" i aturar l'aplicació de l'article 155. "Segur que ens posarem d'acord", ha destacat Sabrià, que ha indicat que el pla de Govern ja està en negociació.