Iceta convida Puigdemont a «reflexionar» i fer un «pas al costat»

El líder del PSC qualifica de "prudent" la decisió de Roger Torrent de suspendre el ple i insta l'independentisme a resoldre l'atzucac de la investidura

30 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:01h

Miquel Iceta, líder del PSC, aquest dimarts al Parlament. Foto: ACN


El líder del PSC, Miquel Iceta, ha celebrat la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de suspendre el ple a l'espera de la resolució del Tribunal Constitucional (TC). Iceta ha qualificat de "prudent" la posició de Torrent i ha instat Carles Puigdemont a "fer un pas al costat" pensant en el "país". El dirigent socialista confia que o bé Puigdemont o bé els grups parlamentaris que li donen suport assumeixin aquesta reflexió per desencallar l'actual escenari de bloqueig.

Iceta ha utilitzat l'exemple d'Artur Mas, que ja va renunciar a la investidura fa dos anys i recentment també ha cedit la presidència del PDECat, per proposar una sortida a l'actual situació. "Mas ja va dir allò de primer el país, després el partit, i finalment la persona", ha reblat. Per això, ha convidat el moviment independentista a "reflexionar" sobre quines han de ser les prioritats. Per Iceta, la nova legislatura ha de complir tres objectius per poder avançar: "respecte a la legalitat", no encarregar les "funcions de govern a les persones que no les puguin desenvolupar amb plenitud" i disposar de Govern.

El dirigent del PSC ha volgut subratllar que Junts per Catalunya ha presentat recurs a les mesures cautelars aplicades pel TC sobre la investidura de Puigdemont. "Quan un s’adreça a un tribunal es perquè es respecta la seva autoritat", ha detallat Iceta. El líder socialista també ha considerat "lògic" que, un cop el TC es pronunciï, s'obri una nova ronda de contactes per afrontar el debat d'investidura. Iceta ha insistit que era "obvi" que el ple d'aquest dimarts s'havia d'ajornar.