El govern espanyol impugnarà al TC la candidatura de Puigdemont

L'executiu de Rajoy demana l'informe al Consell d'Estat per tal de presentar el recurs aquest mateix divendres contra la proposta de candidat signada per Roger Torrent

Soraya Sáenz de Santamaría, en una imatge d'arxiu
Soraya Sáenz de Santamaría, en una imatge d'arxiu | Europa Press
25 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:49h
El govern espanyol impugnarà aquest divendres al Tribunal Constitucional la candidatura de Carles Puigdemont. Ho ha anunciat aquest migdia Soraya Sáenz de Santamaría que ha confirmat que l'executiu de Rajoy ja ha demanat el preceptiu informe al Consell d'Estat per tal de presentar el recurs aquest mateix divendres.

Concretament, la impugnació del govern espanyol se centra en la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de proposar Carles Puigdemont com a candidat a la investidura. Soraya Sáenz de Santamaría ha justificat que no es pot proposar a algú que té una ordre de recerca i captura al territori espanyol.

"Utilitzarem tots els mecanismes per garantir que la llei es compleixi", ha assegurat la vicepresidenta espanyola que ha instat Torrent a presentar un altre candidat. "Caldrà veure si es mostra o no des del primer moment respectuós amb les decisions judicials", ha afegit.

Incògnita sobre el dia de la investidura

El president del Parlament, Roger Torrent, fixarà aquest dijous la data del ple d'investidura. Amb tot, a la reunió que han mantingut aquest matí els representants dels grups parlamentaris s'ha posat de manifest el desacord entre Junts per Catalunya i ERC a l'hora de decidir quan s'ha de celebrar aquesta sessió.

JxCat defensa que sigui l'últim dia hàbil, el dimecres 31, a les 16 hores, mentre que els republicans volen que tingui lloc el dimarts 30, una preferència a la qual també han donat suport els "comuns".