El govern espanyol prohibeix a Puigdemont entrar a la delegació del Govern a Brussel·les

El president del Parlament hi havia convocat la reunió per parlar del ple d'investidura

Puigdemont, i els consellers a Brussel·les
Puigdemont, i els consellers a Brussel·les | ACN
24 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:49h
El govern espanyol ha prohibit a Puigdemont i els diputats a Brussel·les entrar a la delegació de la Generalitat per reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, tal com estava previst. L'executiu de Rajoy, que al·lega que la seu està sota la seva tutela amb el 155, ha donat ordres de no permetre'n l'accés per ser "pròfugs de la justícia".

El representant de JxCat a Brussel·les, Joan Maria Piqué, ha denunciat a les portes de la delegació que la decisió no té fonaments atès que ni Puigdemont ni cap altre diputat a Brussel·les tenen causes pendents amb la justícia. "No hi ha cap motiu per impedir la seva entrada, l'Estat espanyol no els reclama i són diputats", ha defensat Piqué.

Més tard, el mateix Puigdemont ha denunciat aquesta situació i ha instat el govern espanyol a justificar la decisió. "A Brussel·les hi ha 300 delegacions locals i regionals. L'única que s'ha tancat és la de Catalunya", ha exposat Puigdemont, que ha considerat "injustificable" el veto a Torrent i els diputats. "És un esperpent", ha afegit Puigdemont. "Una mica de seny, una mica de rigor i una mica de normalitat", ha exigit el líder de Junts per Catalunya.

Al seu torn, Roger Torrent, ha demanat als serveis jurídics de la cambra catalana que estudiïn el que ell considera una "vulneració de drets polítics". Torrent ha denunciat que, com a president del Parlament, no hagi pogut fer ús de les dependències del Govern a Brussel·les.

Reunió a Brussel·les en un altre espai

Puigdemont i els consellers havien estat citats a la delegació del Govern per Torrent, que ha viatjat aquest dimecres a la capital de Bèlgica, per tal de fer una reunió amb vistes al ple d'investidura de dimarts vinent. Atesos els impediments del govern espanyol, el president del Parlament ha traslladat la reunió en un altre emplaçament.

Carles Puigdemont va ser proposat dilluns passat oficialment candidat a la presidència de la Generalitat. L'anunci el va fer Torrent després de la ronda de contactes amb els partits. El flamant president del Parlament ja va avançar en el seu discurs de presa de possessió que vetllaria per garantir el dret d'expressió dels 135 diputats, incloent els que són avui a la presó i a Brussel·les. Motiu pel qual va avançar a NacióDigital que visitaria Junqueras i Forn a Estremera, i també viatjaria a la capital de Bèlgica per trobar-se amb els diputats exiliats.