Colau urgeix Torrent a garantir una investidura presencial per formar Govern

L'alcaldessa de Barcelona trasllada al president del Parlament que cal un executiu que es es posi a "treballar immediatament"

Colau i Torrent, reunits al Parlament
Colau i Torrent, reunits al Parlament | ACN
23 de gener del 2018
Actualitzat el 24 de gener a les 7:38h
No fa ni una setmana que va ser escollit president del Parlament i Roger Torrent ja ha rebut aquest mateix dimarts a la tarda al seu despatx l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Es tracta de la primera audiència de Torrent des de que va accedir al càrrec. La trobada es produeix en una arrencada de legislatura incerta en què es desconeix com s'afrontarà la investidura de Carles Puigdemont i quin full de ruta pretén seguir l'independentisme.

Precisament per això, Colau ha traslladat al president del Parlament que Catalunya la seva "preocupació" perquè no se sàpiga encara com s'afrontarà la tria del nou president. Ha insistit que cal una presidència "efectiva de forma immediata" que estigui present a Catalunya per poder formar govern. Posar fi a l'aplicació del 155 i afrontar la "normalització institucional" són dues de les prioritats que ha fixat l'alcaldessa de Barcelona. 

"Necessitem un govern que es posi a treballar immediatament. Tenim molts temes importants que no poden esperar", ha insistit Colau, que ha subratllat la importància de tenir definits interlocutors per poder seguir governant.

Aquesta ha estat, ha dit la líder dels "comuns", una primera trobada "institucional" en la qual ha valorat la "certa recuperació de la normalització institucional" amb la tria del president del Parlament.

L'última visita institucional va ser el setembre del 2016

Quan l'antecessora de Torrent, Carme Forcadell, va ser proclamada presidenta del Parlament el 26 d'octubre del 2015, tampoc va trigar ni una setmana en reunir-se amb Colau. Va ser el 2 de novembre, però a l'Ajuntament de Barcelona. De fet, la primera visita institucional de l'alcaldessa al Parlament es va produir el 20 de setembre del 2016, una trobada en la qual Colau va oferir a Forcadell "col·laboració i lleialtat institucional".