La CUP avisa que sense el full de ruta del futur Govern no pot decidir sobre la investidura

Els anticapitalistes asseguren que necessiten saber si Junts per Catalunya i ERC pensen o no "implementar la República" per definir el seu vot dissabte

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez
La diputada de la CUP Natàlia Sànchez | ACN
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 21:52h
La majoria independentista per investir Carles Puigdemont no depèn només del fet que els diputats que estan a la presó i a Brussel·les puguin votar -o bé renunciar a l'escó i fer córrer la llista-, si no també del suport dels dirigents de la CUP. Els òrgans de direcció dels anticapitalistes han de decidir aquest dissabte el sentit del seu vot i a quatre dies d'aquesta data han avisat que no saben encara quin és el full de ruta que vol seguir el futur Govern.

"Necessitem llum per conèixer el programa de Govern. Quines són les mesures que s'aplicaran en matèria republicana o autonòmica per poder decidir", s'ha queixat la diputada de la CUP Natàlia Sànchez des del faristol del Parlament. I és que, si bé han insistit que no seran "un fre" per construir un "Govern republicà", a hores d'ara alerten que no tenen constància que Junts per Catalunya i ERC tinguin "la intenció de materialitzar la República".

Trobades i intercanvis "breus"

La CUP ha volgut deixar clar que el seu objectiu no és cap altre que implementar el resultat de l'1 d'octubre i ja ha advertit que, per molt que Carles Puigdemont faci ara referència a la celebració d'un altre referèndum -aquest cop, acordat-, aquesta possibilitat no entra dins dels seus plans. "Volem que es reprengui i s'esmeni el que no es va fer el 28 d'octubre", ha etzibat Sànchez, que ha reconegut només trobades i intercanvis "breus" amb JxCat i ERC.

Els anticapitalistes han assegurat que ells no entraran a valorar quina és la millor fórmula "per garantir els drets" de tots els electes. En aquest sentit, han valorat positivament que el president del Parlament, Roger Torrent, viatgi aquest dimecres fins a Brussel·les per reunir-se amb Puigdemont i que estigui disposat també a anar a Estremera. Però sí ha lamentat que tota l'atenció s'estigui centrant "en com s'investirà" el futur president i no en "què farà Puigdemont i el seu Govern per implementar la República".